U Gospodarskom centru u Osijeku su od 20. do 24. studenog održani 15. Dana hrvatskog kulinarstva, središnja i najznačajnija nacionalna kulinarska manifestacija u organizaciji Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole, Osijek i Hrvatskog kuharskog saveza i pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma. Cilj manifestacije je popularizirati kuharsku i slastičarsku struku te hrvatsku kulinarsku baštinu, njeno turističko vrednovanje, a posebno poticanje kreatora kulinarske ponude na promoviranje i upotrebu domaćih prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda. U sklopu manifestacije održan je i 13. Kamelija kup – natjecanje učenika iz gastro disciplina (Kuharstvo, Slastičarstvo i Ugostiteljsko posluživanje). Na natjecanju je sudjelovali ukupno 115 učenika i mentora iz 23 srednje strukovne škole.

U disciplini Kuharstvo natjecale su se učenice 3. razreda Turističko-ugostiteljske škole Karlovac Marina Barić i Lucia Šančić, pripremao i pratio ih je mentor Zlatko Šušlje. Učenice su imale zadatak pripremiti menu od tri slijeda u zadanom vremenskom roku od 180 minuta: hladno predjelo s glavnom namirnicom šaranom, toplo glavno jelo s prilogom uz glavnu namirnicu svinjski file te desertno jelo uz glavne namirnice jabuke i suhe šljive. U konkurenciji 15 škola učenice osvojile 3. mjesto.

U disciplini Slastičarstvo natjecala se Petra Matko, također učenica 3. razreda, podrška joj je bila  mentorica Irena Žgela. Učenica je pripremala tortu na temu Slavonska jesen, zadani vremenski rok bio je 300 min. U konkurenciji 17 škola Petra je zauzela 4. mjesto.

U disciplini Ugostiteljsko posluživanje natjecao se učenik Hrvoje Babić, uz njega je bila mentorica Zdenka Tomljanović. Hrvoje se natjecao u tri različita modula: posluživanje menu-a i dekantiranje crnog vina, sljubljivanje hrane i vina te modulu barista (priprema i posluživanje dva espressa i dva cappuccina u vremenskom roku od 10 minuta). U prvom i drugom modulu Hrvoje je osvojio 3. mjesta dok je u 3. modulu bio još uspješniji i na kraju osvojio 2. mjesto.

Osim sudjelovanja na natjecanjima, učenici i njihovi mentori su sudjelovali na brojnim seminarima, Masterclassovima i radionicama.