Folklorni ansambl Matija Gubec već tradicionalno u prosincu održava cjelovečernje koncerte za karlovačku publiku. U Gradskom kazalištu Zorin dom održat će dva koncerta ovog petka i subote, oba u 20 sati. Članovima Gupca na pozornici će se pridružiti gosti Folklorna družina Vuga, Klapa Carolo, Umjetnička udruga Lepeza i Kulturno-umjetničko društvo „Sveti-Ante Cim“ iz Mostara. Na koncertima će se predstaviti šarolikost nacionalnog tradicijskog blaga, plesova, pjesama, koreografija, narodnih nošnji, običaja i igara. Predsjednica Folklornog ansambla Matija Gubec Kristina Medarić javila je kako je preostalo tek nekoliko ulaznica za koncert u petak i da se još mogu nabaviti ulaznice za subotu.

Prošle godine smo održali veliki koncert u Domu oružanih snaga gdje nam je dvorana bila rasprodana, prepuna naše publike, vjernih prijatelja i ljubitelja folklora koji nas prate i podržavaju. Zaista ne sumnjamo da će i ova dva koncerta biti popunjena. Predstavit ćemo druge koreografije, presjek ovogodišnjeg rada. Želim naglasiti da ansambl nakon korone, usuđujem se reći unatrag zadnjih desetak godina, bilježi najveći broj članova. Ima nas preko 100 u nekoliko sekcija. Ponosni smo na naš pomladak gdje imamo 2 dječje sekcije u kojima okupljamo preko 70 djece, rekla je Medarić.

Medarić je detaljnije predstavila što publika može očekivati u nadolazećim koncertima.

Na prvom koncertu predstavit će se naša odrasla A sekcija, predstavit će se veterani, naši tamburaši, a ujedno i naši gosti klapa Carolo i Folklorna družina Vuga. Drugi dan radimo malo drugačiji program, a gosti su nam Umjetnička udruga Lepeza, naši najmlađi s kojima surađujemo i Kulturno-umjetničko društvo „Sveti-Ante Cim“ iz Mostara. Slični koncerti, ali zapravo različiti. Tko želi, može doći na oba koncerta i sigurno će uživati.

Ulaznice po cijeni od 7 eura mogu se nabaviti na blagajni Zorin doma.