Predstavnici Inkasatora i Grada Karlovca obišli su radove na višestambenim zgradama. Obilazak je uključio Luščić, Senjsku i Ulicu Petra Filipca. Pohvalili su se panoramskim dizalom te energetskom obnovom pročelja i krovišta višestambenih zgrada diljem grada. Vrijednost ovogodišnja čak 42 projekta je milijun i 900 tisuća eura, a nastavak ovakve dobre prakse direktorica Inkasatora Andreja Barberić najavljuje i u 2024. godini.

Zaključno s desetim mjesecom smo u suradnji sa suvlasnicima i predstavnicima proveli 42 projekta. Najviše je bilo obnove krovišta i pročelja s toplinskim izolacijama i modernizacije postojećih, odnosno izgradnje novih dizala. U ovom trenutku još je 14 projekata u realizaciji, imamo ih 10 koji trebaju započeti tijekom prosinca, a već se ugovaraju i radovi za sljedeću godinu. Zajedno pronalazimo i financijske mogućnosti i načine da provodimo projekte, mijenjamo vizuru našeg grada i povećavamo kvalitetu života u višestambenim zgradama, a da pritom njihov kućni budžet ne dovodimo u pitanje.

Zadovoljstvo ne skriva ni predstavnica stanara zgrade u Luščiću, gospođa Radmila Luketić, koja naglašava kako bi više zgrada u Karlovcu trebalo slijediti ovaj primjer.

Bilo je nećkanja oko pričuve, ali sve se to radi za budućnost i nas starijih, ali i mladih koji će tek doseliti ovdje. Znam da su u nekim zgradama pričuve manje, u nekima veće, ali stanari moraju imati razumijevanja unatoč tome što smatraju da neke stvari njima nisu potrebne.

Gradonačelnik Damir Mandić svoje zahvale upućuje svim upraviteljima na području Karlovca. Zgrade se obnavljaju u svim kvartovima i Karlovac se svakim danom sve više razvija.

Sva ta ulaganja, pogotovo u energetske obnove, mijenjaju vizuru naših gradskih četvrti. One su bile nužne i sigurno će smanjiti troškove i grijanja i hlađenja, a ne smijemo ni zanemariti ovaj, vrlo bitan, estetski element i zbog toga sva ta ulaganja pozdravljamo.

Kao aktualni problem navodi i nedostatak uređenih parkirnih mjesta jer, s obzirom na puno veći broj automobila, parkirnih mjesta itekako nedostaje i to je nešto za što će Grad pokušati pronaći rješenje.