Svečano je otvorena izložba „Zima u kalendarima Tiskare Pečarić-Radočaj“ u Izložbenom salonu „Ljudevit Šestić“ Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić”.

Kalendari Tiskare Pečarić-Radočaj kroz proteklih 27 godina pričaju priču o Karlovačkoj županiji, njezinoj povijesti, ali i razvoju koji su fotoaparatom ovjekovječili poznati karlovački fotografi. Kalendare tiskaju od 1997. godine, a za ovu izložbu izdvojili su 24 kalendarska lista koja reprezentativno prikazuju snježnu idilu Karlovačke županije.

Tiskara se ovom pričom bavi još od 1997. godine, svake godine izdajemo po jedan županijski kalendar i svake godine su barem po dva zimska motiva. Ovdje smo napravili retrospektivu od 24 zimske fotografije. Posrećilo nam se i s vremenom pa danas prigodno pada snijeg. Malo smo i emotivni kada vidimo ove fotografije i neke motive kojih više nema, zgrada, mostova i slično, a i snijega kojega je nekad puno više bilo, poručila je direktorica Tiskare Pečarić-Radočaj, Ivana Prahović.

Novu 2024. godinu Gradska knjižnica otvara jednom neobičnom izložbom zidnih kalendara. U današnje vrijeme moderne tehnologije čini se pomalo neobično da nam još uvijek trebaju kalendari, ali ljudi rado stavljaju kalendare u svoje domove, kao posjetnike na događaje koji ih očekuju, dodaje ravnateljica Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić”, Kristina Čunović.

Izložba se u Izložbenom salonu „Ljudevit Šestić“ može razgledati do 31. siječnja 2024. godine.