Mons. Marinko Mlakić, generalni vikar Šibenske biskupije predvodio je misno slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu u srijedu, 10. siječnja 2024. godine. Koncelebrirali su dr. sc. Davor Šimunec, profesor na zagrebačkom KBF-u i mons. Antun Sente, ml., rektor Josipova svetišta u Karlovcu. Pjevanje su animirali članovi zbora mladih “Agape” vođeni Josipom Vukovićem.

U prigodnoj homiliji mons. Mlakić je između ostalog kazao kako u malom Samuelu koji je u školi kod Elija spoznajemo najtemeljitiju pouku za ispravan vjernički stav pred Bogom, a to je pouka o vjerničkoj poslušnosti.

Ljubav je služenje, a služenje ljubav. Isus nas na takvu ljubav poziva. Marija i Josip uzori su poslušnosti. Stoga molimo Gospodina da nam da vjerničke mudrosti i snage da možemo služiti u onom zvanju na koje nas je pozvao poput Samuela, Petrove punice, Isusa, Marije, Josipa i svih svetih Božjih koje nam Crvka stavlja za uzore, zaključio je mons. Marinko.

Pri kraju misnog slavlja mons. Sente je najavio novi ciklus Velike pobožnosti svetom Josipu koja se odvija srijedama u Nacionalnom svetištu, a počinje od iduće srijede, 17. siječnja. Ppozvao je okupljene da sudjeluju u toj lijepoj pobožnosti svetom Josipu. Prvu srijedu Velike pobožnosti hodočasnike će predvoditi župljani župe Presvetog Srca Isusova sa svojim župnikom, karlovačkim dekanom, preč. Draženom Karačićem, a misno će slavlje voditi prof. dr. Josip Šimunović, dekan KBF-a Sveučilišta u Zagrebu. Slijedeće srijede do proslave svetkovine svetog Josipa, hodočasnike će predvoditi župljani karlovačkih župa, a misna će slavlja voditi i propovijedati sudionici Znanstvenog skupa “Protector Croatiae” održanog u studenom prošle godine. Prošle je godine u Nacionalno svetište svetog Josipa hodočastilo više do 80 tisuća hodočasnika, a mons. Sente se nada takvom odazivu i ove godine.