Hrvatski rukometaši se nakon veličanstvene pobjede nad Španjolskom pripremaju za drugu utakmicu Europskog prvenstva u Njemačkoj gdje će igrati protiv Austrije. U prvoj utakmici deklasirali su velike favorite Španjolce rezultatom 39-29, dok je Austrija bila bolja od Rumunjske s 31-24.
Izbornik Goran Perkovac tvrdi da je kohezija među igračima odlična što pokazuju i na terenu.
-Pojavila se jedna stvarno izvanredna generacija igrača koja će po mojoj procjeni trajati jako dugo. Imaju nevjerojatnu želju, volju i ambiciju da nešto osvoje i da pobijede i to ne treba sputavati. Stariji im nesebično pomažu u tome i stvorila se jedna vrhunska kemija među našim igračima, a to se pokazalo na terenu i na treningu, izjavio je te dodao: Austrija će biti vrlo neugodan protivnik, iskusna i uigrana momčad koja ima vrhunske pojedince. Ne trebamo ih se bojati, ali da će biti vrlo zahtjevna utakmica, bit će. Imaju vrlo brzu tranziciju, trče nevjerojatno brzo u kontru, brzi centar. Moramo nametnuti svoja pravila, moramo utakmicu usmjeriti u onom toku koji nama odgovara kako bi sve bilo dobro.

-To što se dogodilo je to da smo stvarno odigrali odličnu utakmicu. Dobro smo se postavili Španjolcima, znali smo kako oni igraju već 20 godina, isti napad ista obrana. Stali smo im pliće i gusto, nismo im dozvolili to dodavanje na pivota, rekao je Mario Šoštarić koji je protiv Španjolaca briljirao.

Hrvatska će večeras u Mannheimu igrati protiv Austrije, a susret je na rasporedu od 20:30 sati, dok će u drugoj utakmici naše skupine snage odmjeriti Španjolska i Rumunjska od 18 sati.

(MS)