U organizaciji Karlovačke sportske zajednice održano je šezdeset i prvo proglašenje najuspješnijih sportaša, sportskih djelatnika i ekipa u karlovačkom sportu u 2023. godini u Gradskom kazalištu Zorin dom. Laureate je potvrdio Upravni odbor Karlovačke sportske zajednice na prijedlog Povjerenstva.

Proglašenje su otvorile Singrlice, hrvatski ženski pjevački zbor, a proglašenje je započelo i minutom šutnje za poginule u Domovinskom ratu i sve preminule sportaše. Predsjednik Karlovačke športske zajednice Želimir Šančić pozdravio je sve okupljene, osvrnuvši se na prošlogodišnji proračun izdvojen za sport u županiji, na povećanje dostupnih financijskih sredstava i sportske rezultate. Ispunjenoj dvorani obratili su se i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, Tomislav Družak iz Ministarstva turizma i sporta te pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora za lokalni sport Hrvoje Balen.

Čestitam svima nagrađenima za njihova sjajna postignuća, kako na državnom, tako i na međunarodnom nivou, ali i svima onima koji su im pomagali: sportašima, trenerima, roditeljima i sportskim djelatnicima bez kojih ti rezultati ne bi bili mogući. Čestitam karlovačkoj sportskoj zajednici na nesebičnom radu i razvoju sporta na lokalnoj razini, kao i našem Ministarstvu turizma i sporta. Bez pomoći lokalnom sportu nemamo ni vrhunskih rezultata i sportaša. Svima želim da vam ova olimpijska godina bude još uspješnija od prošle, izjavio je Balen.

Sve nagrade i priznanja dodijeljene su unutar 14 kategorija: najbolji sportaš i sportašica, najbolja muška i ženska ekipa, najbolji mladi sportaši i sportašice, sportaši s invaliditetom, veterani, treneri, djelatnici, sportske nade, dugogodišnji rad u sportu, posebna priznanja i za jubileje klubova.

Među nagrađenima bilo je ustinu mnogo klubova i pojedinaca koji su ih predstavljali, a neki od njih bili su seniorska ekipa Streljačkog kluba Policajac Karlovac i njezin član Matija Cindrić, ženska seniorska ekipa Odbojkaškog kluba Kelteks i članica „Kelteksica“ Doris Barić te Željko Capan, osvajač više medalja u sportskom ribolovu, a bavio se i streljaštvom, ronjenjem, jedrenjem i taekwondoom. Svatko od njih osvajao je zlatne i srebrne medalje na različitim natjecanjima.

Među osvajačima priznanja bili su i članovi Atletskog kluba Karlovac, Taekwondo kluba Prana, Ženskog košarkaškog kluba Karlovac i još mnogih drugih sportskih klubova i društava u Karlovačkoj županiji.