Hrvatska se i jutros budi u debelim minusima. U Gospićkoj i Zagrebačkoj regiji na snazi je narančasti meteoalarm. Zbog olujne, mjestimice orkanske bure crveno upozorenje upaljeno je za Velebitski kanal i Srednju Dalmaciju, ostatak obale je u narančastom i žutom. Loši vremenski uvjeti stvaraju probleme u prometu.

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići (od 06:05), autocesta A6 Rijeka-Zagreb, državna cesta DC1 Karlovac-Knin-Split, Krčki most i Paški most. Za sve skupine vozila zatvoreni su: Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54). Povremeno je pojačan izlazak teretnih vozila na graničnim prijelazima Bajakovo i Tovarnik. Za sada je u prekidu samo katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka, no bit će uspostavljena prema redovnom redu plovidbe u 15 sati iz luke Rijeka, rekao je za Media servis Irvin Filipović iz HAK-a.

Dobre vijesti za sve ljubitelje snježnih radosti. Osim što je ovaj vikend žičara Sljeme besplatna za sve, Grad je danas i sutra osigurao i besplatno skijanje za posjetitelje. Otvorene su i staze za sanjkanje, uključujući i noćno.