Nakon što je bivša ravnateljica Sandra Cindrić završila pod istragom USKOK-a o čemu smo ranije izvještavali, pokrenut je novi javni natječaj za mjesto ravnatelja.

Natječaj je otvoren od 19. siječnja, a ravnatelj se imenuje na razdoblje od četiri godine. Nakon provedenog natječaja, novi ravnatelj će biti poznat maksimalno 45 dana nakon zatvaranja natječaja.

Podsjetimo, nakon što je odabrana Cindrić na prošlom natječaju bilo je burnih reakcija od strane bivšeg ravnatelja agencije Vilka Klasana koji je upućivao na kadroviranje i nepotizam, ali i od strane njegovog tadašnjeg zamjenika Krunoslava Kralja. Kralj je ostao raditi u agenciji kao zamjenik te nakon odlaska Cindrić postao vršitelj dužnosti. Klasan je u nekoliko navrata komentirao cijelu situaciju oko odabira, a kasnije i uhićenja Cindrić te dodao kako se planira prijaviti na natječaj kad bude raspisan kako bi nadgledao je li sve korektno provedeno. Za sada je dakle, poznata jedna prijava na natječaj, a tko će biti ostali kandidati preostaje nam vidjeti.