Održala se i druga radionica Inkasatora u suradnji s Klubom umirovljenika. Tema radionice, namjenjene svima, ne samo umirovljenicima članovima kluba bila je platforma Moj inkasator koju većina naših sugrađana već koristi, a evo što su sve o njoj naučili na radionici:

Platformu Moj Inkasator smo pustili prije dvije godine, a primarni cilj je naša transparentnost prema građanima te kroz nju mogu provjeriti sve ulazne račune i isplate koje vršimo temeljem njih. Ostali moduli su vezani na potrošače. Odnosi se na upravljanje stambenim zgradama, ali i na sve ostale u kućanstvima. TO su moduli koji sadrže digitalne obrasce, a nama je cilj sve module dograđivati. Tu je i modul moj račun u kojem se nalazi za svakog potrošača njegov mjesečni račun, kazala je direktorica Inkasatora, Andreja Barberić.

Umirovljenici su danas imali priliku vidjeti sve module te saznati kako oni funkcioniraju, a od ove radionice i oni su imali neka očekivanja.

Očekujem da neću trebat ići u Inkasator na drugi kat jer sam hendikepiran s kukom i koljenima. Ovo mi je jedno pozitivno rješenje i uskraćuje mi tu mujku i trud, rekao je Rudolf Devčić, predsjednik Kluba umirovljenika

Da vidim svoju pričuvu, kamo ide kako ide i da vidim račune inkasatora, rekla je Štefica Jurašić, polaznica radionice.

Prva radiona prošla je na obostrano zadovoljstvo kako predavača tako i polaznika.

Moram priznat prošla radionica o načinima komujnikacije i društvenim mrežama je bila za nas iznenađujuće dobro prihvaćena. Umirovljenici dosta dobro barataju određenim kanalima i oni su tražili određena pojašnjenja. Mi smo im pokazali neke dodatne alate i bilo je jako zabavno, kaže Barberić.

Radionice su organizirane tako da mi to možemo pratit. Za nas nepismene št se toga tiče. Napravljeno je da mi to razumijemo i da se možemo uklopiti u to, kaže Štefica Jurašić.

Snalazimo se kada predavači jednostavno i pokazno objasne. Onda lakše shvaćamo pa možemo i dodatno ponoviti doma, kaže Rudolf Devčić.

Sljedeća radionica održat će se u veljači a za temu će imati sigurnost na internetu. U poslijednje je vrijeme sve više prijevara na internetu, ali i društvenim mrežama. Kada su već odlučili umirovljenicima pokazati kako „baratati“ društvenim mrežama i aplikacijama, iz Inkasatora smatraju kako je jednako bitno da ih upozore i zaštite od mogućih problema koji dolaze s korištenjem interneta.