Tjedan hokeja na ledu po prvi puta održava se u Karlovcu, a zainteresiranih budućih hokejašica i hokejaška nije manjkalo. Naime, radi se o inicijativi Hrvatskog saveza hokeja na ledu kako bi se povećao interes za ovaj sport.

Tjedan hokeja na ledu održan je u svim gradovima koji imaju led, Sisak, Zagreb, Karlovac i Samobor. Svrha tog tjedna je regrutacija novih članova, da se što više djece uključi u hokej na ledu, rekao je Marko Sertić trener u Hrvatskom savezu hokeja na ledu.

Ovo je prva ovakva manifestacija koja se održava na nivou Hrvatske, a u savezu će nakon ovog tjedna razmotriti kakav je bio odaziv.

Ovo je prvi put, a kad tjedan završi napravit ćemo analizu da vidimo što može bolje, što je bilo dobro da za sljedeću godinu bude još bolje, kaže Sertić.

U ovom tjednu mogu sudjelovati svi mladi klizači ukoliko imaju svoje klizaljke i znaju se snalaziti na ledu.

Svi koji su zainteresirani od 4 ili 5 do 10 godina, da isprobaju kako je to na treninzima i ako im se svidi ponovno dođu u klubove koji organiziraju ovaj tjedan, završio je Sertić.

Treneri Inline hokej kluba Karlovac imali su pune ruke posla s budućim malim hokejašicama i hokejašima. Zadovoljni su odazivom i interesom djece za hokej te se nadaju kako će nakon ovog tjedna neki od zainteresiranih i ostati na pravim treninzima.