Neumorni Draganićaki ponovno pripremaju vrhunsku zabavu na tzv. kazališnim daskama ove nedjelje s početkom u 19:00 sati. KUD Sv. Juraj Draganić za adaptaciju istoimenog dramskog djela Pere Budaka naziva „Klupko“ nagrađen je u kategoriji najboljeg glumca i nominiran za nagradu u više kategorija na 2. Festivalu hrvatske pučke drame u Murskom Središću.

– To je komedija od autora Pere Budaka koja je adaptirana na draganićki govor. Premijera je bila u 6. mjesecu 2022. godine i nakon toga smo dali još oko 7-8 predstava. Gostovali smo u Jastrebarskom, Krašiću, Lasiniji, Tuhelju i Buševcu kod Velike Gorice, rekao je Petar Prstac, član dramske družine u KUD-u Sv. Juraj Draganić.

Draganićaki su nedugo održali humanitarni koncert te su prikupili 1850 eura za udrugu Jak kao Jakov. Nakon kratke pauze, ponovno će motati svoje „klupko“, a među njima se sigurno ističe Petar Prstac koji je dobio nagradu za najboljeg glumca.

– Lijep je to osjećaj. Nagrada puno znači, a to je možda i motivacija i poziv drugim mladim ljudima da se uključe u KUD ili u dramsku družinu te da pokušaju. U konačnici, svi smo ljudska bića već rođeni kao glumci. Mala beba plače. Znači, glumi da bi dobila hranu.

Prije više od godinu dana KUD-ovci su predstavili svoju monografiju naziva “85 nam je let” u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić. Nastajala je pune 3 godine. Predsjednica KUD-a, Draženka Jagatić, ističe da im je korona čak i dobro došla, jer su imali dovoljno vremena kako bi kvalitetno napisali i predstavili povijest organiziranog kulturno – umjetničkog rada na području Draganića od davne 1934. godine do 85. obljetnice. Autori monografije su zamjenica predsjednice Alenka Bujan,  novinar Goran Majetić  i Tanja Halužan iz Instituta za etnologiju i folkloristiku kao i sama predsjednica KUD-a Draženka Jagatić. Bogatu povijest u spomenutom društvu svakako ima glumac Petar.

– Ja volim biti u toj družini bez obzira na ulogu i bez obzira na vrstu predstave. Dok budem zdrav i živ, družit ću se s tim glumačkim ansamblom u KUD-u.

KUD-ovci pozivaju sve nekadašnje članove – plesače, svirače, pjevače i glumce da im se pridruže u obilježavanju 90-e obljetnice rada nastupom na koncertima 3. i 4. svibnja. Ako se još uvijek dvoumite želite li se pridružiti ili ne, posjetite Kulturni centar u Draganiću već ove nedjelje i uvjerite se u kvalitetu rada uvijek veselih Draganićaka.

FOTO: Facebook stranica KUD-a Sv. Juraj Draganić