Tradicionalni 25. maskenbal okupio je mnoštvo posjetitelja, od najmanjih do onih većih. Od dječjih skupina tu su djeca iz Dječjeg vrtića Zvončić, djeca iz Osnovne škole Slave Raškaj. Narvno, tradicionalno su stigle skupine odraslih grupa koje se uključuju svake godine. Prijavljeno je 10 skupina. Kakav bi to maskenbal bio, a da maškare ne preuzmu vlast nad Gradom.

-Ove godine ključ se predaje čarobnjaku iz Ozlja koji je ujedno i zaštitnik grada. On je mitsko stvorenje koje čuva sve naše građane i ljude tijekom cijele godine, rekao nam je Luka Šimunić, stručni suradnik u Turističkoj zajednici područje Kupa.

-Imao sam pred 600 godina ključeve od Grada, ali sam ih izgubio. Neki Babonići su ih našli i promijenili bravu i nisam mogao ući 600 godina u Grad. Sada kada dobim ključeve svašta imam u planu, ali neću vam sve otkriti. Htio bih još samo poručiti svima da u vrijeme fašnika budu što god požele, dodao je čarobnjak iz Ozlja.

-Ne bojim se da će čarobnjak napraviti nered kad se domogne ključeva, neka malo i maškare vladaju gradom, veselo je dodala Lidija Bošnjak, gradonačelnica Ozlja.

Bogate nagrade dijele se u kategorijama za skupine i pojedince, ali naravno bilo je i utješnih nagrada tako da nitko nije otišao praznih ruku. Pobjednici u kategoriji skupina su osvojili poklon bonove u ugostiteljskim objektima po izboru na Ozaljskom području. Prva nagrada je bila 500 eura, zatim 300 i treće mjesto u iznosu od 200 eura. Pojedinačne maske osvojile su poklon pakete bogate proizvodima u lokalnim OPG-ovima.

Prvo su svoje maske predstavili najmlađi, a nakon toga i odrasle skupine. Istim redosljedom ide i povorka na Trgu Braće Radić. Na kraju palimo “Pusta” našeg fašnika, kojeg je izradilo društvo Naša djeca Ozalj. On će biti osuđen za sve loše stvari koje su se dogodile u prošloj godini, pojasnio nam je Luka.

Kako nam organizatori kažu, pripremiti ovako nešto uopće nije jednostavno, a s pripremama kreću vrlo rano.

-U pravilu kad jedan maskenbal završi mi se već krećemo pripremati za drugi. Tijekom cijele godine pripremamo maske kako bi svaki nadolazeći bio bolji, rekao nam je Luka.

Raznovrsni zabavni program, maske, tamburaši, maskote, krafne, čaj, vino samo su djelić ovog bogatog 25. Ozaljskog maskenbala.

-Nije lako pripremiti ovakav događaj, motivirati ljude da se druže te naposljetku i da se maskiraju. Zaista mi je drago da se ovako puno ljudi okupilo bez obzira na loše vremenske prognoze. Svake godine trudimo se dodati nešto novo, dodala je gradonačelnica za kraj.