Naša ekipa nedavno je pisala o pojavi vlage i gljivica na zidovima Gradskog muzeja i to nakon završene konstrukcijske obnove. Tema je aktualizirana i na karlovačkom Gradskom vijeću. Gradonačelnik Damir Mandić tada je rekao da je i sam pregledao fotografije koje smo objavili na našem portalu i da je do pojave vlage i gljivica došlo zbog toga što je zgrada hermetički zatvorena i što obnova nije u potpunosti gotova.

Nakon što smo tražili dopuštenje za ulazak u Muzej kako bismo provjerili trenutnu situaciju, rečeno nam je da se ne zna gdje je ključ. Iz Grada su nas uputili na ravnatelja muzeja Igora Čuliga, a on je lopticu ponovno vratio na Grad.

Naravno da nismo odustali, već smo nakon nekog vremena ponovno poslali upite i gradonačelniku i ravnatelju Čuligu. Zanimalo nas zna li se gdje je ključ te možemo li sada napokon ući unutra?

Odgovor koji smo dobili od Muzeja u najmanju je ruku čudan, a prenosimo ga u cjelosti.

Ključ od muzeja nalazi se u muzeju. Zgrada na Strossmayerovom trgu 7 još uvijek je gradilište kojem, nakon statičke sanacije, predstoji cjelovita i energetska obnova. U ovom trenutku ne omogućavamo pristup medijima.

Zašto nas je odgovor iznenadio? Zato što su kroz obnovu prošle i druge ustanove u našem gradu koje nisu imale problem s medijima, odnosno bio nam je omogućen ulazak i to za vrijeme trajanja najvećih radova. Primjeri su recimo Kino Edison i Hrvatski dom.

Zašto nam onda brane ulazak u Gradski muzej, zgradu od javnog i kulturnog interesa, ne znamo.

Do trenutka objave ovog članka, nismo dobili nikakav odgovor iz Grada, ali vjerujemo da će ova priča imati svoj nastavak.