Mostov kandidat za premijera Nikola Grmoja posjetio je Karlovac te u društvu Zvonimira Troskota, kandidata na listi Mosta i Hrvatskih suverenista u sedmoj izbornoj jedinici, predstavio najvažnije točke programa za nadolazeće parlamentarne izbore.

Most naglasak stavlja na rast plaća i mirovina, obračun s korupcijom, ulaganje u demografske mjere, zaustavljanje ilegalnih migracija i ograničavanje uvoza strane radne snage te pokretanje industrije u Hrvatskoj.

Hrvatska se suočava s valom ilegalnih migracija. Policija radi dobro svoj posao, ali ih nema dovoljno. Most ima nultu stopu tolarancije na ilegalne migracije zato što se krše državni zakoni, ugrožava se granica, upitna je i sigurnost hrvatskih građana. Samo u prošloj godini zabilježeno je 60 tisuća zahtjeva za azil u samo osam mjeseci. Ti ljudi padaju nama na teret i na kraju imamo dvije opcije – ili ih primiti ili platiti 20 tisuća eura za svaku tu osobu, što je za prošlu godinu više od milijardu i 200 tisuća eura koje bi trebalo usmjeriti prema našim ljudima, naglašava Grmoja te ističe da je njihov plan slati vojsku na granicu.

Predstavnici Mosta smatraju i da je jedan od većih problema uvoz strane radne snage te da se na taj način ruši cijena rada u Hrvatskoj te da se hrvatski građani tjeraju van države.

Što se tiče umirovljenika, Most tu ima jasan stav. Planiraju ukinuti poreze na mirovine i uskladiti ih sa inflacijom koja je, kako tvrdi Nikola Grmoja, najveća u eurozoni.

Kad nam presuše EU fondovi, mi smo gotovi. Nitko o tome ne vodi računa. Naši umirovljenici ne mogu živjeti dostojanstveno s mirovinama koje imaju. Mirovine ne smiju biti manje od 600 eura, smatra Grmoja.

Zvonimir Troskot tvrdi da je jedno od rješenja i prebacivanje odgovornosti na lokalne sredine i decentralizacija.

Ovo je kraj koji je zaboravljen od Vlade. Ono što su oni propustili, prepoznala je recimo Slovenija. Moramo biti pametni, ulagati u naše ljude, u vrtiće i škole, ističe Troskot.

Našim ljudima se već godinama prodaje magla, ali građanima je dosta. Ne žele maglu već politiku koja štiti hrvatski identitet. Maglu jednostavno više ne želimo, pogotovo kada je u pitanju sigurnost naših građana, žena i djece, naglasio je Grmoja.