Posljednji test prije samog svečanog otvorenja 3. Quattro River Rallyja je završio. Shakedown je tradicionalno uvertira u ovaj sportski spektakl. Vozio se od Frankopanske ulice kod DVD-a Stara Sela u Dugoj Resi do mosta u Novigradu na Dobri.

Shakedown je sistem treninga isprobavanja auta prije glavne utrke. Može se proći više puta. Tu probavaju i gledaju stazu, tlak guma, motor. Čak imaju u međuvremenu i za štelovanje auta, Albert Ivančić, suvozač, AK Istra Racing Team Pazin.

Ivančić je na Quattro River Rally došao u timu s državnim prvakom klase 4 Igorom Mandićem iz AK Delta. Bili su predvozači, jer im je ovo ujedno test za WRC Croatia koji će se održati od 18. do 21. travnja na području pet hrvatskih županija i Grada Zagreba. Karlovački asfalt iskušavaju najveće zvijezde rallyja kao što je primjerice osmerostruki svjetski prvak Sebastien Ogier.

– To je adrenalin. To su gušti. U ovom sportu sam od svoje 15. godine. Organizacija Quattra je stvarno sjajna. Svaka čast. Nikolaya Gryazin očekujem u top 3, dodao je Ivančić.

Karlovačku županiju danas i sutra predstavljaju Vedran Pavković i Mirta Kuštrak, Matej Bogović i Tin Galović, Kristijan i Suzana Laslavić, Petar Šajn i Zoran Mrvoš, Ante Huljev i Jasna Hadžić, Igor Vrga i Ognjen Matijević te Željko Magličić i Ivan Poljak.

FOTO: Ivan Cindrić