Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same i Studentski centar Karlovac pripremili su izložbu pod nazivom “Ja sam snaga” nagrađivanog fotografa Vjekoslava Skledara. Otvorenje je planirano za ponedjeljak, 15. travnja, u prostorijama Studentskog centra u Ulici Frana Krste Frankopana 5 u Karlovacu,, s početkom u 18 sati.

Ova iznimno emotivna izložba prva je izložba udruge NISMO SAME, a prije dolaska u Karlovac obišla je osam lokacija diljem države i izazvala brojne impresije. Tema izložbe je destigmatizacija onkoloških pacijentica kroz prikaz 10 crno-bijelih fotografskih portreta žena koje su se susrele s teškom bolešću raka dojke te gubitkom kose i njihovih osobnih priča. Glavni cilj izložbe je osnažiti žene koje prolaze proces liječenja te potaknuti promjenu percepcije javnosti prema bolesti od koje obolijeva sve veći broj mladih žena, poručuju organizatori.

Izložba će se u Studentskom centru Karlovac moći razgledati do 5. svibnja 2024. godine, svakim radnim danom od 7 do 15 sati.

Udrugu NISMO SAME najpoznatija je po svom projektu besplatnog taksi prijevoza „Nisi sama –  ideš s nama!“ čije usluge koriste i žene iz Karlovca koje se liječe u zagrebačkim bolnicama. Udrugu je osnovala novinarka Ivana Kalogjera, koja je većinu svog djetinjstva i mladosti provela u Karlovcu gdje je završila i Gimnaziju.