Dan engleskog jezika obilježava se 23. travnja svake godine, na datum koji se tradicionalno slavi kao rođendan i obilježava kao dan smrti Williama Shakespearea.
Inicijativom Odjela za javno informiranje Ujedinjenih naroda 2010. godine uvedeni su dani za svaki od šest službenih jezika UN-a, s ciljem promicanja višejezičnosti i kulturne raznolikosti.
Povodom Dana engleskog jezika, Tehnička škola Karlovac 24. travnja održava dan otvorenih vrata kojeg organizira aktiv engleskog jezika. U predvorju škole bit će održana humanitarna prodaja bookmarkera/straničnika u čijoj su izradi s nastavnicama Sandrom Tomac Lovasić, Milenom Bućan i Helenom Jajčević sudjelovali učenici.


Sredstva prikupljena prodajom pomoći će nekome od učenika Tehničke škole u teškoj financijskoj ili obiteljskoj situaciji, a odluku o tome kome su najpotrebnija zajednički će donijeti razrednici i stručna služba škole, navode iz Tehničke škole Karlovac.


Bookmarkeri/straničnici izrađeni su od drveta, dimenzija 7×20 cm, obojani su akrilnom bojom i ukrašeni salvetnom tehnikom (tehnikom decoupagea). Motivi su prigodni, britanski i američki, a uz svaki bookmarker dolazi citat iz književnih djela napisanih na engleskom jeziku.
Cilj je osvijestiti važnost i brojne dobrobiti čitanja, jer čitanjem se razvijaju rječnik, mašta i koncentracija, ono budi znatiželju i razvija empatiju, a pomaže i našem zdravlju. Smanjuje stres, snižava tlak i otkucaje srca, odgađa pojavu mentalnih problema povezanih sa starenjem, a može pomoći i u ublažavanju depresije i anksioznosti.


Pozivamo sve zainteresirane da nas posjete na danu otvorenih vrata 24. travnja od 8 do 14 sati i odaberu bookmarker za sebe ili za poklon, te riješe naš kviz o engleskom jeziku.