Odluku o novoj olakšici donijelo je Gradsko vijeće, a njome se do 31. prosinca 2026. od obveze plaćanja komunalne naknade oslobađaju obveznici za nekretnine koje se nalaze u ulicama: Augusta Cesarca, Kralja Tomislava 1-7 i 9, Josipa Kraša, Đuke Bencetića, Frana Krste Frankopana, Franca Prešerna, Grgura Ninskog, Ivana Banjavčića, Ivana Gorana Kovačića, Ivana Kukuljevića, Ivana Mažuranića, Ivana Šimunića, Jurja Haulika, Jurja Križanića, Martina Gambona, Matice hrvatske, Samostanska, Stjepana Radića 1-36, Tijesna, Trg bana Josipa Jelačića, Trg Josipa Jurja Strossmayera, Vjekoslava Klaića, Vjekoslava Karasa, Abela Lukšića, Augusta Šenoe, Janka Draškovića, Ljudevita Jonkea i Pavleka Miškine.

Izuzetak su samo poslovni prostori u kojima se obavljaju djelatnosti banaka, osiguranja, pošta, telekomunikacija i igara na sreću; ukidanje obveze plaćanja komunalne naknada odnosi se i na poslovne prostore u kojima se obavlja djelatnost noćnih i disko klubova i barova, odnosno, djelatnosti pripreme i usluživanja pića.

Ovom izmjenom obuhvaćeni su svi koji su posljednjih godina, u cilju revitalizacije Zvijezde, plaćali 50% komunalne naknade, a područje na koje se odnosi prošireno je zbog radova Aglomeracije u Zvijezdi.

Potpuno ukidanje obveze plaćanja komunalne naknade dio je mjera kojima Grad, svjestan utjecaja radova na svakodnevicu u Zvijezdi, nastoji svima olakšati život i poslovanje u staroj gradskoj jezgri. Tako su povećane potpore poduzetnicima, vlasnicima za uređenje zgrada, osim onih od spomeničke rente, bit će na raspolaganju dodatna sredstva, a sada je i svima u Zvijezdi ukinuto plaćanje komunalne naknade, priopćili su iz Grada Karlovca.