Jak potres magnitude 4.3 prema Richteru s epicentrom kod Rakovice, u blizini grada Slunja, u ranim jutarnjim satima uznemirio je građane. Potres se osjetio diljem Hrvatske, a najviše u Lici i središnjoj Hrvatskoj.

Ozlijeđenih osoba nema, a do manjih materijalnih oštećenja došlo je na stropu Crkve sv. Jelene u Rakovici i dimnjaku stare zgrade Općine. Štete su prijavljene i na tavanu, odnosno krovištu dvaju obiteljskih kuća, također u Rakovici.

Protutnjilo je desetak sekundi i nakon toga je bio dosta neugodan zvuk. U još par navrata idućih pola sata, sat po sekundu, dvije i onda je stalo. Nadamo se da neće, kako to zna biti, još potresa nakon. U crkvi u Rakovici se oštetio strop. Potresno povjerenstvo ga je pregledalo i zaključilo da šteta nije velika kao što se čini te da je to uobičajeno za ovakav tip gradnje. Na staroj zgradi Općine oštećen je dimnjak, a od ostalih šteta su popucali zidovi na dvije kuće i ima štete na krovištu i tavanu. Pokušat ćemo sve riješiti u narednih par dana, objasnio je načelnik općine Rakovica Mihovil Bićanić.