Napreduje izgradnja novog dječjeg vrtića u Rečici, vrijednog 1,2 milijuna eura. Nakon dovršenja radova na vanjskom dijelu zgrade slijedi unutarnje uređenje i opremanje kako bi u novoj pedagoškoj godini otvorio vrata za novu djecu. Same prijave za upis djece u vrtiće počet će od idućeg tjedna.

Zahtjevi za upis djece u desetosatni program za pedagošku godinu 2024./2025. započinju 9. svibnja i traju do 17. svibnja do 12 sati. Zahtjev za upise predaje se isključivo putem aplikacije e-upisi unutar nacionalnog sustava e-građani. Ovim putem molimo roditelje da prijavom u sustav e-građani provjere svoje podatke i podatke svoje djece. Ako postoje podaci koji nisu točni, potrebno ih je izmijeniti kroz e-matične knjige koje su također dostupne putem e-građana. U pozivu koji će biti javno objavljen na mrežnim stranicama dječjeg vrtića i Grada Karlovca bit će navedena sva potrebna dokumentacija koju roditelji trebaju učitati u aplikaciju, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Četiri rijeke Anita Štefanac.

S obzirom da se upisi vrše putem aplikacije, roditeljima i skrbnicima će biti dostupna tehnička podrška.

U pozivu će biti mail adresa pedagog@vrtic-karlovac.hr, a također će biti dostupni brojevi telefona koji će roditelji moći nazvati ako nešto ne budu mogli učitati, kao i prošle godine. Tada je roditeljima trebala minimalna pomoć s obzirom da je aplikacija koja vodi kroz sustav jednostavna. Također će na web stranicama Dječjeg vrtića Karlovac, Dječjeg vrtića Četiri rijeke i Grada Karlovca biti korisničke upute o aplikaciji, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Karlovac Danka Pavletić.

Gradonačelnik Damir Mandić dodao je kako aplikacija za upise jamči transparentnost, a ujedno je istaknuo kako će vrtić u Rečici biti gotov i useljiv od 1. rujna ove godine. U vrtiću će biti tri dječje grupe, a osigurana su sredstva za zapošljavanje šest odgajateljica. Mandić je dodao kako će se nastaviti financirati obrti za čuvanje djece koji preuzimaju skrb o djeci koja ostanu neupisana u vrtić. Za izgradnju vrtića u Luščiću trenutno još traje javna nabava.