Prije 14 godina napustio nas je dječak Jakov Rubido koji je povezao gotovo cijelu Hrvatsku. Izreka „Jak kao Jakov“, kako se zvala i akcija prikupljanja sredstava za njegovo liječenje, postala je simbol humanosti i hrabrosti. Njemu u čast ponovno će se održati humanitarni koncert „Njima na dar“. Baš na njegov rođendan, svi zajedno će pjevati 19. svibnja u Školskoj sportskoj dvorani Mladost na Rakovcu s početkom u 19:00 sati.

– To nije jednostavno. Još jedan rođendan. Eto, skupili smo ponovno neku staru, neku novu ekipu i koncert je pred nama. Veselimo mu se. Mislim da će biti prekrasno. Promijenilo smo i prostor s obzirom da Dom HV ne možemo više koristiti tako da ove godine prvi put koncert imamo u Sportskoj dvorani u Karlovcu što mislim da je odlično, rekla je Ivančica Rubido, Jakovljeva mama.

Ove godine na koncertu humanitarno nastupaju: Miroslav Škoro, Tamburaški sastav Boemi, Plesni studio Ventus iz Zagreba, Dječji zbor “Zorica”, Dječji zbor OŠ Švarča i Glazbene skupine Notice.

– Prvo od ovih najmanjih, kao i uvijek. Uvijek gledamo tako da naši koncerti obuhvate i onu najmlađu skupinu, pa sve do onih najstarijih da svatko nešto izabre za sebe. Čak tri skupine djece imamo koje nam nastupaju na koncertu.

Ivančica je sretna što se Miroslav Škoro odazvao na poziv, jer, kako tvrdi, teško je nači izvođača za humanitarni koncert. Kad se dotaknemo humanitarnih koncerata, jedan od najvećih je zagrebački za Anu Rukavinu koja je također prerano napustila ovaj svijet. Karlovac ima svog anđela čuvara i njegov koncert prepoznat je diljem Karlovačke županije, ali i šire.

– Ako mislite na nekakvu tradiciju, onda smo imali svih godina koncert na njegov rođendan osim kad je bila korona. Jedino nam korona nije dozvolila, a sve ostale godine koncert je bio na taj datum, znači, 19. svibnja u Karlovcu. Eto, dato je obećanje da ćemo pjevati i eto, mi se držimo toga da se to obećanje održi.

Ulaznice za koncert po cijeni od 10€ mogu se nabaviti na mjestima: Udruga Jak kao Jakov, Radićeva 23, Lin knjižara i papirnica (drugi kat tržnice) i Refan u Karlovčanki.

– Jako je teško držati taj kontinuitet. Jako je teško uvijek baš na taj datum, jer morate imati i prostor i izvođače te sve moguće dozvole koje su potrebne. Plus, to je humanitarni koncert što znači da je registrirana humanitarna akcija. Za nju su potrebne sve moguće dozvole i morate imati resurse da se to zapravo može održati.

Svi koji žele poslati pomoć za humanitarnu akciju “Njima na dar” mogu pomoć poslati na broj računa: HR3324020061500139160 humanitarne akcije za pomoć oboljeloj djeci s opisom plaćanja: donacija NJIMA NA DAR.