Kulturno-turistička manifestacija Noć tvrđava održava se na utvrđenim spomenicima spomeničke baštine, poput tvrđava, utvrda i dvoraca. Unutar karlovačke manifestacije Noć tvrđava 2024. posjetitelje je dočekao bogat i besplatan program na Starom gradu Dubovcu. U ovogodišnje izdanje uključeno je nekoliko kulturnih i turističkih institucija grada Karlovca.

Ovo je već treća godina da se tradicionalno organizira Noć tvrđava. Ove godine imamo zaista bogat program s naglaskom na najmlađe. Od 17 sati je započeo niz radionica i aktivnosti u organizaciji KAMAT Adventure; imamo Slackline, Zipline i niz radionica namijenjenih najmlađima. U suradnji s Glazbenom školom u 19 sati je započeo koncert ranih baroknih skladbi, dok je za nešto odrasliju publiku u 20 sati započeo jazz koncert. U suradnji s knjižnicom imamo četiri radionice na atraktivnoj lokaciji našeg tavana. Pročitat će se četiri djela, a poslije svakog čitanja održat će se radionica na temu pročitanog djela. Nadamo se da će svatko pronaći nešto za sebe jer smo ciljali da svaki posjetitelj pronađe nešto što mu je zaista atraktivno, rekao je voditelj Starog grada Dubovca Marinko Pleskina.

Pleskina je istaknuo kako se tijekom cijele godine trude da na Starom gradu Dubovcu svaki posjetitelj pronađe zanimljiv sadržaj.

Interes kod ljudi je zaista velik, pogotovo kada se poklopi s ovako lijepom prognozom kada možemo imati niz aktivnosti na otvorenom. Inače je Noć tvrđava vezana uz projekt Fortitude, a nastavak tog projekta naziva se Gifsnet. Možemo reći s dosta velikom sigurnošću da je Grad Karlovac i u novom proračunskom razdoblju osigurao znatna financijska sredstva za nastavak tog projekta. Noć tvrđava ide dalje, a ljeto je pred nama i imamo puno atraktivnih sadržaja unutar tridesetak programa. Filmovi, koncerti i izložbe su uključeni i nadam se da se vidimo na Starom gradu Dubovcu, zaključio je Pleskina.

Od 20:30 i 21:30 sati održat će se kreativne radionice Vjeverica i Fazan, namijenjene djeci.