Otvoren je natječaj za dodjelu javnih priznanja pa Karlovčani do 31. svibnja mogu predložiti dobitnike.

Tko bi trebao dobiti priznanja Grada Karlovca, Karlovčani mogu predložiti do 31. svibnja. Do tada je, naime, otvoren natječaj za dodjelu javnih priznanja Grada Karlovca u 2024. godini, poručuju iz Grada.

Javna priznanja Grada Karlovca su nagrada i plaketa koje se dodjeljuju pravnim i fizičkim osobama, udrugama, klubovima, organizacijama i zajednicama za djelovanja kojima su pridonijeli razvoju, boljitku ili promociji grada Karlovca ili njegovih  pojedinih djelatnosti te povelja koja se dodjeljuje osobi koja bude proglašena počasnim građaninom grada Karlovca posebno zaslužnoj za promicanje vrijednosti demokratskog društva te osobi koja je trajno doprinijela razvitku Grada Karlovca, njegovu ugledu i afirmaciji u zemlji i inozemstvu.

Prijedloge mogu podnijeti građani, trgovačka društva, ustanove, udruge i ostale pravne osobe koje djeluju na području Karlovca i to u pisanoj formi, s detaljnim obrazloženjem razloga za kandidaturu. Poslati ih trebaju na Grad Karlovac, Gradsko vijeće, Odbor za javna priznanja, Banjavčićeva 9, Karlovac.

Odluku o dobitnicima javnih priznanja donosi Gradsko vijeće, a laureatima će biti uručena na svečanoj sjednici za Dan grada, 13. srpnja.