Turistička zajednica Zagrebačke županije četvrtu godinu zaredom provodi fotografski nagradni natječaj pod nazivom „Photo Zagreb County“ te poziva sve  ljubitelje fotografije da otkriju ljepote Zagrebačke županije kroz svoj objektiv. Jedini uvjet je da prijavitelji budu stariji od 18 godina, a prijave su moguće do 15. lipnja ove godine.

Cilj natječaja je fotografijom prikazati kulturno-povijesne znamenitosti i tradiciju Zagrebačke županije, priču ili doživljaj s neke od manifestacija, aktivan odmor u prirodi ili ruralnom prostoru.

O najboljim radovima odlučivat će Povjerenstvo natječaja i pratitelji na društvenim mrežama, a vodit će se računa o čak pet kriterija: originalnost i umjetnička vrijednost, tematska usklađenost, storytelling i emocija, tehnička izvedba i kvaliteta te kompozicija fotografije.

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović, istaknula je važnost natječaja za promociju turističkih atrakcija i ljepota županije.

Nagradni natječaj ‘Photo Zagreb County’ već je postao tradicionalna aktivnost naše turističke zajednice. Kroz protekla izdanja, vidjeli smo izniman doprinos sudionika u promociji naše destinacije putem fotografije. Slika govori više od tisuću riječi i upravo se veselimo ponovo biti pred teškom odlukom odabira onih koji će kroz objektiv prikazati ono najljepše što naša županija nudi, kazala je Alilović.

Osim prilike za osvajanje 12 vrijednih nagrada, uključujući wellness vikend, večeru za dvoje i degustacije pjenušavih vina diljem Zagrebačke županije, najbolji radovi bit će izloženi na posebno organiziranoj izložbi, pružajući autorima priliku za dodatno predstavljanje, ali i priznanje.

Prijave za sudjelovanje otvorene su od 15. svibnja do 15. lipnja, a svi zainteresirani mogu pronaći više informacija o natječaju i načinu prijave na linku.