Član Športskog društva slijepih „4 rijeke“ Karlovac, Denis Velimirović ostvario je fantastičan uspjeh na 23. IBSA EP u kuglanju na devet čunjeva za slijepe i slabovidne. Europsko prvenstvo održano je u gradu Sierakow, Poljska u periodu od 11. do 18. svibnja, a Velimirović je nastupio u sklopu muške reprezentacije nakon što se uspješno plasirao tijekom priprema koje su prethodile EP.

U kvalifikacijskom nastupu, koji se ujedno računao i u ekipnom dijelu natjecanja, Velimirović je srušio jako dobrih 542 čunja te se sa tim rezultatom plasirao u finale kao osmi. Poslijednji dan prvenstva Velimirović je u iznimno jakoj konkurenciji srušio odličnih 612 čunjeva i ostvario svoj najveći uspjeh – broncu te u kombinaciji četvrto mjesto, a pojedinačno srebro izbjeglo mu je za svega dva čunja.

Uz broncu, Velimirović je kao član muške reprezentacije osvojio i odlično drugo mjesto. Hrvatska ženska i muška reprezentacija je na EP u kuglanju osvojila ukupno 13 medalja, od čega 7 zlatnih, četiri srebra te dvije bronce čime je prvenstvo završila kao najuspješnija nacija, a Karlovčanu Velimiroviću su ovo prve medalje sa europskih prvenstava u kuglanju.