Nova generacija karlovačkih maturanata oprašta se od srednje škole. Već od ranog jutra krenula je pjesma i ples, a gimnazijalci su uz podršku kolega iz drugih škola u podne otplesali i Salonsko kolo. Gotovo osamsto maturanta iz Karlovca i Duge Rese nastavilo je proslavu na već tradicionalni način – okupljanjem na Vunskom polju.

Protekle godine pamtit ćemo po dobroj razrednici, dobroj zabavi i stečenom znanju. Pola-pola nam je žao što je škola gotova, rekao je Vilim Lovrinović iz Tehničke škole Karlovac.

Pamtit ćemo sve po dobroj razrednici, najboljoj u našoj školi i dobrom maturalnom izletu. Malo mi je žao, a malo mi je super što završavamo školu, rekao je Nikola Ribić iz Tehničke škole Karlovac.

Mi dečki smo Popaj, a djevojke su Olive, nismo se mogli sjetiti ničega originalnijeg. Netko od nas je to predložio i jednoglasno smo se složili. Svi su zadovoljni i hvale nas. Sve mi je prebrzo prošlo i da mogu, vratio bih se u prvi razred, rekao je Patrik Juraj Stipančić, učenik elektrotehnike iz Tehničke škole Karlovac.

Za norijadu smo odlučili da ćemo biti vatrogasci. Pošto je naš smjer trogodišnji, ići ću još četvrtu godinu u Pouku. Kada to završim, idem u Vatrogasnu školu u Zagreb za profesionalnog vatrogasca, a puno drugih će odmah u struci dobiti posao i radit će. Sve je brzo prošlo i falit će mi dosta toga, trebat će se naviknuti, rekao je Mateo, učenik iz Tehničke škole Karlovac.

Ne mogu reći ništa loše, bilo nam je stvarno super. Uživali smo i živjeli svaki dan, nije nam bilo preteško i puno smo toga naučili. Idem dalje na studij, gađam građevinu na sveučilištu. Išao sam na pripreme za maturu i imamo još dva tjedna, mislim da smo spremni. Inače sam se obukao u lika iz crtića Space Jam, odnosno Looney Tunesa, dečki su Bugs, a cure Lola Bunny. Maturanti, uživajte u zadnjem danu i budite pametni, lijepo se zabavite, rekao je Mate Marinković iz Gimnazije Karlovac.

Buduće generacije, ne bojte se gimnazije, sve se može završiti i uživat ćete. Vidjet ćemo kroz mjesec dana kako će proći svi daljnji ispiti, sretno svim maturantima! Sada knjigu u ruke i učiti, nema druge. U mom razredu cure su se obukle u kipove slobode, a mi smo Uncle Sam. Imamo dugo i nezaboravno ljeto pred nama, rekao je Teo Vučinić iz Gimnazije Karlovac.

Za sigurnost svih prisutnih pobrinula se karlovačka policija, a okupljeni maturanti poručili su svima da uživaju dok mogu. Nakon slavlja na Vunskom polju povorka je krenula kroz grad do ŠRC Korana gdje će ih zabavljati Jambeats, Aleksandar Baić Buba i The Gigsons, Begini te tamburaški sastav Merak. Zabava će potrajati sve do dva sata iza ponoći.