Čak 16 učenika Osnovne škole Grabrik sudjelovalo je na državnim natjecanjima. Uz njih, bile su tu i dvije sportske ekipe. Ta brojka je bila i veća u poluzavršnicama sportskih natjecanja, no samo su se dvije ekipe plasirale na državno natjecanje. Trud, rad i marljivost uvelike su se isplatili ovim učenicima koji su dobili priliku otputovati na državno natjecanje.

Njihov postignut uspjeh predstavlja uvjerenje u značaj njihovog predanog rada i da se isti isplati. To je prije svega pedagoški pristup i osvještavanje da svojim zalaganjem koriste prvenstveno sami sebi, proširuju znanja i stječu nova prijateljstva i iskustva, rekla nam je Nevena Ćalina, zamjenica ravnateljice OŠ Grabrik.

Djeca su se plasirala na državna natjecanja iz hrvatskog jezika, povijesti, kemije, tehničke kulture te na sportska natjecanja bili su u raznim dijelovima Hrvatske od Dalmacije, Slavonije, Zagorja i središnje Hrvatske.

-Od 12 sportova na kojima smo sudjelovali dva su nam došla na državnu razinu. Grupa dječaka, šahista bila je dva dana u Poreču i osvojili su 21. mjesto na što smo jako ponosni jer šahovska grupa postoji svega dvije godine unatrag. Djevojčice, gimnastičarke su išle u Osijek i osvojile visoko 5. mjesto, rekla nam je Željka Škot, profesorica tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ Grabrik.

-Vodio sam dvije kategorije na državno natjecanje. Jedna je bila modelarska liga a natjecanje se održalo 11. svibnja u Stubičkim Toplicama. Drugo je bilo u kategoriji robotike, robotsko spašavanje žrtve, a to natjecanje se održalo od 3. do 6. lipnja u Segetu Donjem na državnom natjecanju mladih tehničara. Konkurencija je bila velika, a ja sam izuzetno zadovoljan s rezultatima koje su moji učenici postigli, naša dva učenika u modelarskoj ligi su osvojili 5. mjesto, a naš mladi robotičar je osvojio 10. mjesto, rekao nam je Krešimir Kenfelj, profesor tehničke kulture u OŠ Grabrik.

Osnovnoškolci će dobiti i određene bodove za srednju školu.