Glazbena škola Karlovac pripremila je i ove godine glazbeni spektakl na otvorenom pod nazivom “Klasika u parku” koji će se održati u nedjelju s početkom u 19:00 sati. Park ispred škole će se za tu priliku ponovno pretvoriti u veliku koncertnu dvoranu.

– Nakon prošlogodišnjih sjajnih izdanja pod istim nazivom ove se godine vraćamo s još boljim, atraktivnijim programom. Potaknuti uspjehom prošlih godina, praćeni velikom podrškom publike, u istom orkestru će se tako naći naši učenici, njihovi profesori, članovi Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra HRT i orkestara HNK u Zagrebu i Rijeci. Nismo nimalo razmetljivi kad kažemo da je program spektakularan i da će publika uživati u biserima klasične glazbe na otvorenom te da programom možemo parirati bilo kojoj svjetskoj metropoli!, najavili su iz Glazbene škole Karlovac.

„Kultura dostupna svima“ moto je koji ih pokreće.

Koncertima u lipnju promoviramo instrumente, glazbeno obrazovanje, kreativnu i kulturnu industriju i dajemo važnost klasičnoj glazbi. Prilika je to našim budućim učenicima da čuju kako zvuče instrumenti koje su odabrali. Koncerti su dar i predivnom karlovačkom parku u kojem živimo i radimo, roditeljima koji su podrška svojim malim glazbenicima, našim učenicima i možda budućim kolegama, našem gradu i najboljoj publici.

Uoči koncerta, u emisiji “Gost dana by Eva Zadro” gostovala je Snježana Mrljak, ravnateljica Glazbene škole Karlovac, koja je otkrila i detalje upisa u Glazbenu školu Karlovac.