Bliži nam se srpanj, a znamo što to znači – brojni mladi karlovački rukometaši i rukometašice odlaze u Rukometni kamp u Selcu. Tradicija je to koja traje bez prekida već 23 godine, a gotovo da nema rukometaša u našem gradu koji barem jednom nije osjetio što znači sedam dana boraviti, trenirati, igrati utakmice, zabavljati se i sklapati nova prijateljstva u Selcu.

Nezaboravno je to iskustvo, a kvaliteta i organizacija svake je godine na visokom nivou. Treneri s igračima rade kolektivno, ali i individualno i to se uistinu osjeti u njihovom sportskom razvoju.

U Hostel Karlovac u Selcu odlazimo više od dva desetljeća. Tradicija je to na koju smo iznimno ponosni. Tamo boravimo otprilike dva tjedna, u dvije grupe. Krećemo 08. srpnja i prva grupa djece ostaje do 13.srpnja. Druga, starija grupa boravi u Selcu do 20. srpnja. Kao i prošle godine, očekujemo oko 120 polaznika, a nedavno smo promijenili i sustav rada. Naime, baziramo se isključivo na individualnom radu. Svaki trener obrađuje dvije teme ( obrana, gimnastika, specifični napadi itd…), a djeca su podijeljena u manje grupe i rotiraju sve. Svi prolaze sve vježbe, ispričao nam je „šef kampa“ Miloš Đanković.

Kako izgleda jedan dan u ovom rukometnom kampu? Definitivno je svaka sekunda ispunjena u potpunosti i treba uložiti puno truda i znoja na treninzima, ali onda slijede mnoge zabavne aktivnosti u kojima svi uživaju.

Budimo se u 7 sati ujutro. Jean dio malih rukometaša već tada ima rani trening, ostatak grupe odlazi na doručak. Nakon toga slijedi zamjena, a u 10 sati svi zajedno imaju još jedan poseban individualan trening. Jutarnji trening traje 90 minuta, a kasniji individualni 45 minuta i nije prevelikog intenziteta. Kasnije idemo na kupanje, imamo i školu za neplivače, a organiziramo natjecanja u plivanju, ronjenju, skokovima u vodu itd… Zabavljamo se i vrijeme proleti u trenu. Nakon ručka slijedi obavezan odmor, zatim ponovno kupanje te ogledne utakmice. Navečer odlazimo u šetnju Selcem ili Crikvenicom, a organiziramo i razne zabavne igre. Na spavanje se ide u 22:30 minuta, naglasio je Đanković.

Ove godine s djecom će raditi čak osam trenera u dvije grupe, a sve ono što nauče i usvoje, svakako je vrlo vrijedno i vidljivo u nastavku natjecateljske sezone.

Jako se vidi napredak. Neka djeca nažalost ne mogu, zbog financijske situacije, otputovati u kamp i zbog toga mi je jako žao. Mališani koji borave u kampu napreduju, usvajaju nova znanja, tehniku i dobivaju na samopouzdanju, istaknuo je na kraju Đanković.