Počinje četvrti po redu Izbor najljepšeg i najboljeg vrtića u Hrvatskoj. Korisnici Facebooka će na platformi birati pobjednika u kategoriji najljepšeg vrtića, a stručni žiri će izabrati najbolji vrtić temeljem posebnih prijava i kriterija. Za laskave titule natječe se ukupno 40 vrtića iz 23 grada i 16 općina.

Svatko može glasovati za najljepši vrtić lajkom na objavu jednog vrtića na Facebook stranici Gradonačelnik.hr, a glasovanje će trajati do srijede 19. lipnja u podne. Nakon toga će se prebrojati lajkovi i objaviti pobjednici. Glasati se može za više vrtića, a u zbrajanju glasova računat će se samo lajkovi na čitavu objavu, odnosno galeriju slika, a ne i pojedinačne fotografije vrtića.

Svi gradovi mogu podijeliti objave svojih vrtića, a oni koji imaju favorite mogu dijeliti objavu jednog od vrtića i pozvati sugrađane da ga svojim lajkovima podrže. Među vrtićima se nalazi i karlovački Dječji vrtić Gaza koji svi Karlovčani na ovaj način mogu podržati u borbi za titulu najljepšeg.

Portal gradonačelnik.hr preko ovog izbora okuplja najljepše vrtiće u zemlji, čime dodatno potiče ulaganja u predškolski odgoj, stručnost, zalaganje i angažman vrtića. Ujedno se promiče proaktivnost u podizanju odgojnih standarda i sadržaja koje se nude djeci i roditeljima.

IZVOR FOTOGRAFIJA: Facebook, Gradonačelnik.hr