Nakon održanih izbora za EU parlament HDZ je u karlovačkom Glazbenom paviljonu održao konferenciju za medije na kojoj su se osvrnuli na rezultat.

Unatoč kiši, članovi županijskog HDZ-a, okupili su se danas kako bi s javnošću podijelili zadovoljstvo rezultatom na izborima za EU parlament, na kojem su osvojili šest mandata.

Predsjednica Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Nada Murganić ovom se prilikom zahvalila svim biračima Karlovačke županije koji su u nedjelju izašli na izbore, a posebno onima koji su svoje povjerenje poklonili HDZ-ovoj listi i kandidatima.

-Dakle, lista Hrvatske demokratske zajednice osvojila je 50 posto, od ukupno 12 mandata i mislim da donosimo dobar rezultat i u Europski parlament, odnosno, u obitelj Europskih pučana.

Murganić je istaknula kako je ovo druga velika pobjeda HDZ-a u nizu u posljednjih mjesec dana, a i jedna od mnogih na svim izborima.

-To potvrđuje da birači imaju povjerenja u Hrvatsku demokratsku zajednicu, izrazili su na neki način podršku i povjerenje Europskoj uniji, znaju dobro što je sve Hrvatska u svom rastu i razvoju učinila upravo od 2013. godine, otkada je članica Europske unije.

Posebno je naglasila kako je za Karlovac karakteristično da imamo i europarlamentarku, našu Karlovčanku, Nikolinu Brnjac, uspješnu ministricu turizma.

-Nadam se da će ona zajedno s ostalim kolegama znati zastupati interese Hrvatske, ali i interese i ideje Europske unije kao velike zajednice demokršćanske obitelji.

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin kazala je kako su očekivali veću izlaznost, ali upravo u tim okolnostima, zahvalila je svima onima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su dali glas HDZ-u.

-Ovi izbori su pokazali i opravdali upravo rad mnogih članova Hrvatske demokratske zajednice u javnom sektoru. Mi bilježimo nikad veće i bolje rezultate. Evo, mogu reći da smo od prošlih parlamentarnih izbora osvojili 12 posto više glasova, što konkretno znači da je Hrvatska demokratska zajednica pobijedila u svih naših pet gradova i 13 općina.

Prema Furdek Hajdin, od šest eu parlamentaraca veći dio ide u drugi mandat, što je dokaz vrijednog rada.

-Mi smo sada u intenzivnom korištenju sredstava Mehanizma za otpornost i oporavak, Fond solidarnosti nam je pomogao u onim trenucima u kojima se našla i naša Županija, a ulazimo i u korištenje ovog sada tekućeg financijskog razdoblja do 2027.godine.

Zaključila je da se članstvo u Europskoj uniji pokazalo kao iznimno vrijedno za našu domovinu, da koristimo europska sredstva kako bi unaprijedili život i standard na našem području, unaprijedili kvalitetu i gospodarstvo te bili snažna i važna članica Europske unije.