HGK Županijska komora Karlovac zajedno s partnerima Karlovačkom županijom i gradom Karlovcem organizirala je još jednu Projektiku – Dan razvojnih projekata koja se održava u Kinu Edison. Ovom manifestacijom želi se doprinijeti promociji razvojnih projekata, predstaviti ih poslovnoj i široj javnosti, razmijeniti iskustva najboljih praksi i uspostaviti suradnju različitih dionika.

ProjektiKA obuhvaća i retrospektivu svojih ranijih izdanja, odnosno pregled uspješno realiziranih projekata u proteklom razdoblju.

Postoji digitalni katalog koji je obuhvatio 58 projektata. Uglavnom su predstavljeni poduzetnici, općine, gradovi, županije sa svojim važnim projektima koji su u različitim fazama realizacije. Vrijednost ovogodišnjih projekata, prema podacima nositelja, je oko milijardu eura. Tradicija se nastavlja, projekata je puno i ovo je prilika pokazati sve ono što radimo u Karlovačkoj županiji, istaknula je jedna od organizatorica ovogodišnje Projektike Brigita Palajsa Škarjak.

Ove godine organizirani su i paneli i to u dva dijela. Prvi dio se odnosi na retrospektivu Projektike od 2018. – 2024. godine, a drugi dio panela odnosi se na predavanje i teme koje su vezane uz izazove oko financiranja i same provedbe projekata. Organizatori su posebno istaknuli razne uspješne poduzetničke projekte, ali i projekte Grada te Županije.

Naši projekti su prije svega vezani uz tzv. društvenu i komunalnu svakodnevicu. Ove godine predstavljamo dva iznimno važna projekta, novi vrtić u Luščiću ( sutra je otvaranje javne nabave) te idejno rješenje za školu u Luščiću. Ti projekti su jedan korak naprijed. Omogućit će da svako dijete ima svoje mjesto u vrtiću, ali i da OŠ Grabrik i Dubovac pređu u jednu smjenu. Predstavljamo i obnovu Hrvatskog doma. Sve su to vrijedni kapitalni projekti u koje ulažemo puno vremena i truda, naglasio je karlovački gradonačelnik Damir Mandić te dodao da bi svima u interesu trebala biti dobro plaćena radna mjesta i da na tome treba raditi.

Važno je reći da su naši projekti usmjereni na kvalitetu i povećanje standarda života na našem području, a tu su i neke godpodarske inicijative koje mogu uroditi novim zapošljavanjem. Ulažemo u obrazovanje, zdravstveni sustav. Gradi ce Braniteljski centar u Slunju, Dom za starije i nemoćne u Dugoj Resi, projektiramo i novi kapacitet u Slunju. Usmjereni smo na mlade, ali nismo zaboravili ni stariju generaciju, ispričala nam je županica Martina Furdek Hajdin.