„Karlovačka milja“ je utrka nastala u čast rođendana Grada Karlovca. Karlovačka milja jedinstvena je utrka duljine 1.579m kako bi se podsjetili na godinu utemeljenja Grada Karlovca. Trči se jedan krug i staza je ravna. Prijavilo se čak 127 učesnika spremnih na utrku, a pobdjedu su odnijeli karlovačka atletičarka Hela Rakamarić i Tanzanijac Mickey Reynolds. Svi sudionici neovisno o mjestu na koje su se plasirali zadovoljni su svojim nastupom.

Nije bilo jako teško,malo  zahtjevno, ali bitno je da smo došle do kraja. Jako smo zadovoljne, naš trud se tokom godine isplatio i naravno prijavit ćemo se i sljedeće godine, kaže Petra.

Da, nije bilo teško pošto mi već treniramo atletiku. Treći nam je put da smo se prijavile. Vidimo se sljedeće godine, kaže Lucija.

Nakon proglašenja pobjednika milje na Vunskom su polju održane dječje utrke, a bile su otvorene za sudjelovanje svoj djeci vrtićke dobi i učenike osnovnih škola od 1. do 6. razreda. Ni najmanjima nije bilo teško otrčati ovu utrku, a plasman im nije bio ni bitan.

Bilo mi je zabavno, htjela sam isprobat novu aktivnost. I nije mi baš bilo jako teško, stigla sam četvrta, rekla je vrtićanka Eva

Središnji događaj ipak je 12. Karlovački cener koji se održava već sutra. Elitna utrka započet će u19:30, a od 20:30 sati građani će trčati Glavnu utrku na koju se prijavilo više od tisuću učesnika.