Bubnjevi iz Rusije, različita sombrera, kip iz Guama, zvona iz Južne Koreje, kafeterija iz Kolumbije, ukrasi iz Burundija… samo su djelić predmeta kojima će biti napravljena retrospektiva 25 godina održavanja Međunarodnog festivala folklora u Karlovcu i Karlovačkoj županiji. Posjetitelji će ih moći vidjeti od 15. lipnja do 13. srpnja na Starom gradu Dubovcu gdje će biti postavljeni zajedno s fotografijama šestorice karlovačkih autora – Dinka Neskusila, Aleksandra Resanovića, Roberta Fajta, Filipa Treznera, Demjana Rožmana i Silvija Selmana.

Svaki suvenir, a MFF ih je dobio više od stotinu, nosi sa sobom dio zemlje iz koje dolazi, priča priču o ljudima koji su ga donijeli i trenutcima provedenim u Karlovcu. Izabrane fotografije zabilježile su nezaboravne trenutke festivala, energiju plesa, bogatstvo nošnji, osmijehe, zajedništvo i oduševljenu publiku.

Izložba dijela dobivenih predmeta i snimljenih fotografija bit će otvorena u subotu, 15. lipnja u 11 sati u galeriji Staroga grada i bit će najbolja uvertira jubilarnom i nikad bogatijem 25. Međunarodnom festivalu folklora koji, podsjetimo, u Karlovcu počinje 30. lipnja.

Izložbu će se moći razgledati sve do kraja karlovačkog Zvjezdanog ljeta odnosno do Dana grada Karlovca, 13. srpnja.

Izvor: MFF