Preko 1.000 atletičara i atletičarki trčalo je ulicama Karlovca na 12. izdanju Karlovačkog cenera, jedine hrvatske utrke s Bronze Label oznakom Svjetske atletske federacije World Athletics.

Elitna utrka okupila je vrhunske svjetske atletičare. Kenijac Joseph Kimeli Kimutai u muškoj kategoriji osvojio je zlatnu medalji te Kenijka Caroline Makandi Gitonga u ženskoj kategoriji.

Nakon Elitne utrke odmah je održana i Glavna utrka otvorena za sve građane, rekreativna, na 10 kilometara, zajedno sa štafetama.

U konkurenciji žena zlato je odnijela Sara Superina i Gordan Petković u muškoj konkurenciji.

Na ovogodišnjem Karlovačkom ceneru najviše je trkača do sada, 110 štafeta, preko 1.000 natjecatelja u glavnoj elitnoj utrci. Ako tome pridodamo i natjecatelje na Karlovačkoj milji i Dječjoj utrci to je preko 1.500 natjecatelja. Zadovoljni smo, opet je napravljen pomak u odnosu na godinu prije u svim segmentima, kazao je organizator Robert Franjković.

Karmelo Mrvica iz Biograda na Karlovački cener je stigao s Atletskim klubom Varaždin.

Ovo mi je već treći puta da sam ovdje, brza utrka, atmosfera dobra. Ovo je na brzinu odlučeno, ali uvijek sam u treningu. Ova utrka je lijepo organizirana, publika je izvrsna, ljudi navijaju. Staza je lijepa, brza, tri kruga i može se lako kontrolirati.

Oni koji kontroliraju da sve prođe po pravilima su atletski suci. Jedan od njih je i Nikola Gržan, bivši atletičar koji je nagovorio i svoju sutkinju da se pridruži atletskim sucima.

Kontroliramo jesu li trkači prošli sva tri kruga, popisujemo brojeve, da se netko ne bi švercao. Staza bi mogla biti ljepša, ali bit će ljepša kad aglomeracija zavrsi, kaže Nikola.