Na Baniji je provaljeno u dvije obiteljske kuće i garažu na području Karlovca.

Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac s ispostavom Vojnić zaprimljena prijava u vezi izvršene provale koja se dogodila u razdoblju od 31. svibnja do 14. lipnja 2024. godine, gdje je NN počinitelj provalio u garažu i dvije kuće na području gradske četvrti Banija, sve vlasništvo 64-godišnjakinje. Iz navedenih objekata otuđene su slavine, radijatori, bakreni žlijebovi i dr.  Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelom veća je od 5000 eura. Policija provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja počinitelja ovog kaznenog djela, izvijestili su iz PU karlovačke. 

Dodaju i kako su u prometnoj nesreći u Generalskom Stolu vozač i putnik na biciklu zadobili ozlijede.

Jutros u 00.45 sati u Generalskom Stolu, dogodila se prometna nesreća na način da je 37-godišnjak upravljao biciklom na kojem se u svojstvu putnika na stražnjoj strani, nalazio 36-godišnjak i kretao se u smjeru naselja Orišje. Dolaskom u Generalski Stol, kod kbr. 1/B, gdje cesta čini pad, nije s biciklom upravljao na način kojim se ne umanjuje stabilnost vozila, uslijed čega je u izgubio nadzor nad upravljačem i pao s biciklom i putnikom na kolnik. U prometnoj nesreći teške ozlijede zadobio je 37-godišnji vozač bicikla, dok je 36-godišnji putnik zadobio lakše ozlijede. Vozaču bicikla biti će izdan optužni prijedlog dok će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđeno izvješće.

Jošjedna prometna nesreća dogodila se na području Karlovca u kojoj je teško ozlijeđen vozač bicikla.

Jučer u 19.25 sati u Karlovcu, Zadobarje, dogodila se prometna nesreća na način da je maloljetnik upravljao biciklom i kretao se kroz mjesto Zadobarje u smjeru naselja Mala Jelsa. Dolaskom do kbr. 42/C, nije se s biciklom kretao što bliže desnom rubu kolnika, već se kretao uz lijevi rub kolnika, uslijed čega je u nepreglednom zavoju biciklom udario u prednju lijevu bočnu stranu osobnog automobila karlovačkih registarskih oznaka, s kojim je iz suprotnog smjera upravljala 22-godišnjakinja. U prometnoj nesreći maloljetnik je zadobio teške ozlijede. Protiv vozača bicikla biti će izdan optužni prijedlog, dok će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđeno izvješće.

Redovno  je također provedena i akcija na alkohol, zbog kojega je iz prometa isključeno 12 vozača.

Noću s 14. na 15. lipnja, na području PU karlovačke, provedena je preventivno-represivna akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga“. U akciji su kontrolirana 124 vozača, njih 95  je alkotestirano, 12 vozača isključeno je iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola.  Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod   53-godišnjaka iz Slunja u iznosu od 3,56 g/kg.