Naše mlade rukometne snage, članovi Rukometnog kluba Škola rukometa Karlovac, rođeni 2010./2011. godine nedavno su se vratili iz Poreča gdje su nastupali na Završnici Prvenstva države. Osvojili su odlično osmo mjesto, a pokazali su iznimno zalaganje, trud i zajedništvo. Trener Zlatko Grčić zadovoljan je i ponosan na svoju ekipu, a posebno ga raduje što je mladi Dino Buljugija izabran za najboljeg kružnog napadača u RH.

Karlovčani su u nekoliko dana snage odmjerili s ekipama iz Dubrave, Zadra, Čakovca, Županje, Zagreba, Vodica te s ekipom Maksimir Pastele.

Žalimo malo, mogli smo uz malo višen sreće ući i u top 4, možda i uzeti medalju, Okolnosti su bile takve…Nekoliko ključnih igrača se ozlijedilo, neke utakmice koje su bile u egalu nismo uspjeli završiti s pobjedom i eto… Tako je kako je. Nemojte me krivo shvatiti, zadovoljan sam, ali poznajem ove dečke i znam koliko vrijede. Zajedno smo već sedam godina i uspjeli smo zatvoriti jedan ciklus. Tri godine zaredom smo se plasirali na Završnicu i ovo nam je definitivno najbolji rezultat. S ponosom ih ostavljam RK Karlovac, istaknuo je vidno emotivan trener Grco.

Karlovčani su imali jaku grupu. Već su prvi dan igrali s Dubravom i Zadrom, to su bila dva najteža susreta. Od Dubrave su nesretno izgubili, primili su pogodak u zadnjoj minuti. Zadar im je pak igrao flastera pa se nisu odmah snašli i eto…

Sa Čakovcem i Županjom smo praktički igrali s drugom ekipom, toliko smo bili bolji. U četvrtfinalu su nas dočekale Vodice. Neizvjesna utakmica do samoga kraja, ali slavili smo. Tada se ozlijedio Dino Buljugija i sve je nekako krenulo nizbrdo. Dino je, to smo poslije shvatili, četiri utakmice igrao sa slomljenim palcem, ali je nagrađen za svoju hrabrost i požtrtvovnost jer je ušao u top sedmorku prvenstva.Blizu  sedmorke bio je i naš kapetan Roko Pogačić. Oni toga nisu svjesni, ali ostvarili su ogroman uspjeh i pred njima je svijetla sportska budućnost. Ova generacija je uistinu posebna, naglasio je Grco.

Predsjednik RK Škola rukometa Karlovac Miloš Đanković smatra da je sam plasman na Završnicu ogroman uspjeh, a sve ostalo je samo bonus.

Biti među 20 najboljih ekipa u Hrvatskoj je ogroman uspjeh. Možda sam priželjkivao medalju, ali sam i više nego zadovoljan. Nedostajalo je malo sreće, tu su i tri povrede koje su utjecale na krajnji rezultat. Sport je to, sve s eu sekundi može promijeniti. U nedjelju nam ekipa mlađih dječaka putuje na Završnicu tako da imamo još razloga za veselje.

Dino Buljugija i Roko Pogačić dali su svoj osvrt na cijelu priču.

Možda smo i mogli bolje, ali cijela ekipa je sretna i zadovoljna. Dali smo sve od sebe, igrali najbolje što smo znali i na kraju smo ostvarili sjajan uspjeh. Ja sam se ozlijedio u trećoj utakmici, do kraja sam nekako izgurao. Ekipa mi je u svakom trenutku bila ogromna podrška i vjeta ru leđa. Nitko od nas ne može sam. Mi dišemo kao jedan, veselimo se svakom dobrom potezu i pogotku. Hvala i treneru na svemu, istaknuo je Dino.

Bilo je napeto i zanimljivo. Puno teških utakmica, tu mislim prvenstveno na susret s Dubravom. Smatram da smo to trebali dobiti, ali nije bilo dovoljno sreće. Bilo kako bilo, vratili smo se kućama sretni i ispunjeni. Što se mene tiče, nadam se da ću napredovati u godinama koje su pred nama i da ću se razviti u pravog rukometaša, izjavio je kapetan Roko.