Građanska inicijativa Gaza ponovno je zgrožena stanjem u Zvijezdi i radovima koji, kako kažu, se rade svakako, samo ne po pravilima struke. Njihovo najnovije priopćenje prenosimo u cjelosti.

Za razliku od predivnih crteža, koje u Glazbenom paviljonu javnosti predstavljaju Grad Karlovac i javno poduzeće Vodovod i kanalizacija, o tome kako bi Zvijezda trebala izgledati nakon završetka Aglomeracije, na terenu je stanje sasvim drugačije. Stanovnici Zvijezde i slučajni prolaznici svakodnevno dostavljaju nove slike građevinskog kaosa koji vlada na gradilištima Aglomeracije.

Pravila struke nalažu da instalacije moraju biti postavljene u tlocrtnom razmaku od minimalno 1 metar. Baš onako kao na crtežima Grada Karlovca i Vodovoda i kanalizacije. Ali na terenu vidimo da se sve instalacije nalaze pomiješane i isprepletene. Osim toga, nedopustivo je da plinske cijevi prolaze kroz okno komore, jer u slučaju oštećenja plinskih cijevi moguća je eksplozija smjese u oknu. Tako se može vidjeti i da su prelazne ploče budućih kanalskih okana poduprte drvenim „klocnama“ jer je došlo do urušavanja nasipnog materijala pa postoji mogućnost da prelazna ploča klizne u iskop i ošteti instalacije u rovu; nezaštićena gradilišta i otvorena kanalska okna pozivaju znatiželjnike na istraživanje i pad u dubinu; rupe u zidovima zgrada i pokušaji sanacije temelja koji su već pukli zbog nestručnog izvođenja radova svjedoče sami za sebe.

Sve je to stvarnost koja se razlikuje od crteža – ali naši aglomeracijski majstori za to ne mare! Kao i kod svakog Potemkinovog sela, crteži izgledaju lijepo, ali u stvarnosti Europska unija skupo plaća novcima svojih poreznih obveznika potpuni infrastrukturni kaos koji će aglomeracijski majstori ostaviti u Karlovcu. I baš kao u narodnoj uzrečici, posljedice ovakvih radova će se početi pokazivati – taman kada majstori odu.

Što na sve ovo imaju za reći predstavnici Grada i VIK-a, ostaje vidjeti.