Prošlog vikenda u Zagrebačkoj dvorani Kutija Šibica održano je Prvenstvo Hrvatske u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore. Na turniru je nastupilo 331 natjecatelj iz 60 klubova, a karlovačke boje branilo je petero natjecatelja.

Ponajbolje se snašla Bruna Briški, kadetkinja do 47 kg koja je prvo svladala natjecateljicu iz Velike Gorice, a zatim je s istim rezultatom 8:0 bila bolja od natjecateljice iz Pule. U polufinalu ju je zaustavila protivnica iz KK Hrvatski Dragovoljac. S obzirom da je protivnica ušla u finale, Bruna je imala jednu repasažnu borbu u kojoj je slavila s rezultatom 4:3 i zasluženo osvojila brončanu medalju.

Ostali karlovački borci nisu bili te sreće, makar je malo nedostajalo Ivanu Farkašu i Patricku Blaževiću da u kategoriji kadeta do 52 kg dođu do odličja. Obojica su izgubili repasažne borbe za medalju.

Kadetkinja do 61 kg Lola Kurtagić svladana je u prvoj borbi, a juniorka do 66 kg Lucija Šegavić pobijedila je u prvoj borbi rezultatom 4:0, da bi u drugoj tijesno izgubila rezultatom 4:5. Jedna medalja iapk dolazi u Karlovac, a karlovački borci imaju još dva tjedna da se što bolje pripreme za Svjetski Kup u Poreču.