Od prošle srijede do nedjelje u glavnom gradu Albanije, Tirani, održalo se Europsko klupsko prvenstvo za kadete, juniore i seniore u taekwondo-u. Tijekom četiri dana atraktivnih borbi snage je odmjerilo preko 1200 natjecatelja. Ekipa iz Prane u sastavu Oscar Kovačić, Matea Magdić i Lara Tuškan, nastupili su u uzrastu juniora i seniora.

Titulu klupskog prvaka Europe osvojio je Oscar Kovačić u konkurenciji juniora -78 kg. U konkurenciji 15 natjecatelja Oscar je s tri dominantne pobjede pokazao svoju superiornost, zrelost i spremnost. U prvom kolu bio je bolji s 2:0 u rundama od osmoga nositelja, Cipranina Dzheyranova. U borbi za odličje također s 2:0 u rundama slavio je protiv domaćega borca i četvrtog nositelja (4) Albanca Hidrija, a u finalnoj borbi slavio je s 2:0 protiv trećega nositelja Talijana Fegatillija.

Ovim naslovom klupskoga prvaka Europe, Oscar je ostvario jedan od zacrtanih ciljeva za 2024. te se također drugu godinu za redom kvalificarao na Europsko prvenstvo za mlađe seniore, na kojem je prošle godine sa samo 16. godina osvojio brončano odličje.

Uz Oscara nastupili su juniorka Lara Tuškan u kategoriji -46 kg te je u odličnoj i kvalitetnoj borbi zaustavljena s 1:2 u rundama od kasnije europske klupske viceprvakinje Španjolke Galvez.

Seniorka Matea Magdić nastupila je u kategoriji -62 kg. U konkurenciji 18 natjecateljica suprotstavila se trećoj nositeljici Grkinji Tzeli Fani, ujedno i pobjednici Olimpijskih igara mladih. U jednom kvalitetnom nastupu Matea je pokazala odličnu spremu i napredak u svom sportskom razvoju, ali ju je Grkinja ipak zaustavila u lovu na odličje.