Za maturante smjera tehničar nutricionist u Prirodoslovnoj školi Karlovac, koji uče kako se proizvodi i analizira mlijeko da bude zdravo i kvalitetno za svakog potrošača, tvtka Dukat dodijelit će stipendiju od 100 eura mjesečno. U program stipendiranja ulazi pet karlovačkih učenika, a program traje od listopada 2024. do svibnja 2025. godine. Učenici se tako pripremaju za rad u industriji te stječu nova znanja i iskustva.

Uključene su aktivnosti koje učenike pripremaju za rad u industrijskom okruženju i daju im osnovna znanja iz područja proizvodnje, kvalitete i održavanja. Upoznavanje s odjelima proizvodnje, senzorike, kvalitete i održavanja te job shadowing aktivnosti vezane uz pozicije operatera linije, laboranta i servisera doprinijet će oblikovanju što boljeg kadra.

Dukat će stipendistima također omogućiti razvoj soft vještina potrebnih za ulazak na tržište rada poput edukacija kako se pripremiti za razgovor za posao i napisati dobar životopis. Osnovnoškolcima će to koristiti kao dodatna motivacija za upis smjera tehničar nutricionist.

Tehničar nutricionist je zanimanje od iznimne važnosti ne samo za rad u prehrambenoj industriji ili nastavak obrazovanja, već i za edukaciju javnosti o pravilnoj prehrani s ciljem prevencije pretilosti. Ovo je još jedna u nizu suradnji Prirodoslovne škole Karlovac i KIM Mljekare Karlovac koja je već 15 godina članica Dukat grupe, javljaju iz Prirodoslovne škole Karlovac.