Žumberačka ulica na Borlinu za nekoliko bi mjeseci trebala dobiti novo ruho. Naime, rekonstrukcija samo što nije počela, a to posebno raduje mještane i predsjednika MO Borlin Tomislava Butalu. Nositelj projekta je Grad Karlovac, a projekt je vrijedan dva milijuna i sto tisuća eura.

Ovo je jako važan projekt za Borlin kojeg dugo čekamo. Svi preduvjeti su riješeni, financijska sredstva osigurana, ishođene su sve potrebne građevinske dozvole. S obzirom na to da imamo loše iskustvo s D6, odlučili smo organizirati zbor građana, a projekt su došli isprezentirati predstavnici Grada i VIK-a. Na taj način smo omogućili našim mještanima da postave pitanja i da se riješe svih nedoumica koje možda imaju, ispričao nam je Butala.

Cijela priča trebala bi biti gotova za šest mjeseci, ako ne bude probijanja rokova. U planu je rekonstrukcija oko 600 metara postojeće kanalizacije, a dio Žumberačke ulice koji do sada nije imao, sada će dobiti novu sanitarnu kanalizaciju.

Rekonstruirat ćemo i postojeću vodovodnu mrežu i priključke, kao i kanalizacijske priključke. Izgradit ćemo hidrante i osigurati sve ono što prati jednu takvu vodovodnu mrežu, istaknula je Aleksandra Šašek Kovačić, voditeljica sektora tehničke podrške i razvitka u VIK-u.

Iako je naglasak na nogostupu, ovaj projekt je značajan jer rješava oborinsku odvodnju te vodu i kanalizaciju, naglasila je gradska pročelnica Ana Hranilović Trubić.

Radi se o zahvatu u dužini 800 metara, a Grad sudjeluje u financiranju sa 640 tisuća eura. Ostatak pokriva VIK. Početak radova očekuje se sredinom srpnja, a radit će se i zatvarati promet u 3, 4 etape kako bi se što manje remetila svakodnevica samih građana.