Nepoznati počinitelj provalio je u sportske objekte na području Karlovca odakle je otuđio gorivo i sportsku obuću u vrijednosti većoj od 2500 eura. Slijedi kriminalističko istraživanje.

Jučer je pak policijskim službenicima četvero građana predalo oružje, streljivo i eksplozivna sredstava koje su čuvali u domovima ili pronašli prilikom čišćenja kuća i u prirodi na području grada Slunja, Ozlja, Karlovca i Duga Rese.

Policija je tako preuzela jedan pištolj, dvije zračne puške, 8 ručnih bombi, 1 tromblonsku minu, 1 minobacačku minu, 1 ručni raketni bacač, 1 protuavionsko streljivo, 5,2 kilograma TNT-a, 2,5 kg plastičnog eksploziva PEP  500 i 971 komad raznog streljiva. Predano oružje i streljivo je pohranjeno te će biti uništeno prilikom organiziranog uništavanja.

Pozivamo i apeliramo i dalje na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od ikakvih sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, već da o svojoj nakani predaje obavijeste policiju na broj telefona 192 nakon čega će policijski službenici doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo, poručuju iz policije.