Već 11. godinu Glazbena škola Karlovac organizira Karlovac Piano festival. Čak dva i pol sata širile su se predivne melodije klavira iz Glazbenog paviljona. Nakon piano maratona, za kraj je nastupila profesionalna pijanistica Lana Genc.

-Imamo skladbe od modernog do klasičnog doba. Naši učenici su vježbali cijelu godinu za ovaj projekt i ovo im je, prikladno uz zadnji tjedan škole, vrhunac cjelogodišnjeg rada i truda. Uvijek pitamo djecu što žele svirati, no na kraju mi smo ti koji odlučujemo što djetetu najviše paše. Naravno, oni koji više vježbaju sviraju nešto teže skladbe, izjavila je Monika Trgovčević Klišanin, profesor mentor klavira.

Nastupa 43 sudionika svih uzrasta, a osim Karlovačke Glazbene škole nastupaju i gostujuće škole.

-Ideja je stigla od našeg umjetničkog voditelja Silvija Vidovića koji je u to vrijeme živio u Americi. Festival je pokrenut kao međunarodni festival koji je obuhvaćao sudionike i renomirane profesore iz raznih zemalja. U vrijeme pandemije se to nažalost smanjilo i sada smo na razini države i nemamo goste iz inozemstva, dodala je Marijana Pajić, organizatorica festivala i voditeljica klavirskog odjela u Glazbenoj školi Karlovac.

Ovaj koncert je ujedno i edukacija građana i publike koja se zatekne na koncertu.