U Gimnaziji Karlovac je održan prvi Brawl stars turnir za učenike u Hrvatskoj. Riječ je o trenutno najpopularnijoj igrici na svijetu na mobilnim telefonima koju igra gotovo svaki gimnazijalac, a turnir je organiziran u sklopu projekta MedijateKA. Natjecanjem se nastoji privući učenike na sudjelovanje u gimnazijskom podcastu i drugim projektima.

-Ovo je rezultat projekta MedijateKA koji smo kolegica Maja Sokač i ja provele na temelju natječaja koji je raspisala Agencija za odgoj i obrazovanje. To se odnosilo na rad s darovitim učenicima, a veliki naglasak smo stavile na medijsku pismenost budući da, osim filmske umjetnosti, ovdje držim i video družinu i fotosekciju. Imamo učenike koji su zainteresirani za ta područja, imamo podcast Gimnazijska špica koji smo započeli od ove godine, a kolegica idejno od prošle godine. U samom projektu danas imamo završni događaj na kojem su učenici zajedno s Lucijom Češkić iz Kinokluba Karlovac odlučili organizirati turnir u mobilnoj igri zvanoj Brawl stars. Svi uživaju i svi čekamo tko će biti pobjednik, rekla je nastavnica filmske umjetnosti u Gimnaziji Karlovac Petra Vinski.

Vinski je objasnila kako su ove godine za učenike organizirali izlete na filmsku nastavu u Zagreb, kao i copywrite radionicu koju je provodila kolegica Maja Sokač s knjižničarkom gimnazije.

Imali smo tri gosta na podcastu i poprilično smo zadovoljni povratnim informacijama, pa definitivno planiramo nastaviti dalje. Imali smo i foto natječaj Gimnazijske uspomene i još dosta aktivnosti poput filmskih i produkcijskih radionica, sve vezano uz medije. Mogli su doći različiti učenici, uključujući one koje smo sami prepoznali da bi mogli biti zainteresiraniji za ta područja, ali i netko tko bi se sam bavio time. Sam plakat događaja napravio je učenik 3. F razreda Lovro Bolfek, a stvarno smo zadovoljni našim učenicima koliko su se potrudili i definitivno stekli nova znanja.

Na jednom od gimnazijskih sastanaka učenika i nastavnika raspravljalo se o najboljem načinu za promociju MedijateKA projekta. Pojavila se ideja o Brawl stars turniru koji će privući što više učenika, pri čemu će se predstaviti sam projekt.

Igrica je na mobitelu i igraju po tri igrača, premda postoje modovi po dva ili jednog igrača. U jednom od modova je cilj eliminirati što više protivničkih igrača, u drugom skupiti što više dijamanata, a također imamo i nogomet 3 na 3. Svaki član može izabrati različitog lika koji ima različit napad. Shvatili smo da je dobra ideja organizirati turnir kada smo primjetili da mnogo učenika igra igru pod odmorima, rekao je učenik 3.b Gimnazije Karlovac Patrik Sivka.

S obzirom da je danas zadnji dan nastave, turnir će svakako privući velik broj učenika željnih zabave nakon mukotrpnog učenja tijekom školske godine i zaključivanja ocjena.