Karlovačka športska zajednica u suradnji sa sportskim udrugama devetu godinu zaredom organizira besplatne treninge za učenike osnovnih škola, uz stručno vodstvo trenera i to za vrijeme ljetnih praznika.

Sportsko ljeto 2024. je predviđeno za svu djecu koja žele isprobati veći broj sportova, naučiti njihove osnove i pravila te žele aktivno ispunjen dan sa mnoštvom različitih aktivnosti kroz malu sportsku školu.

Djeci je u “kodu” da trče, penju se, skaču, guraju, okreću, preskaču, vuku, natječu se s pravim, a ne virtualnim prijateljima. Djeca izložena sportskim aktivnostima lakše sklapaju prijateljstva, lakše se snalaze u grupi i lakše socijaliziraju. Sport im pomaže i pri podizanju samopouzdanja, uči disciplini i stvara radne navike. Sjedilačke navike i život u virtualnom svijetu odražava se negativno na njihovo tjelesno i psihičko zdravlje, opadaju motoričke sposobnost, raste broj djece s viškom kilograma, s nepravilnim tjelesnim držanjem i deformacijama kralježnice, ističu organizatori Sportskog ljeta.

Sportsko ljeto bit će održano u dva dijela.

Prvi dio od 24. lipnja do 5. srpnja, a drugi dio od 19. do 30. kolovoza.