Ove nedjelje u Karlovcu započinje još jedno Zvjezdano ljeto uz program svečanog otvorenja: tradicionalni mimohod i podizanje zastave Grada Karlovca ispred Gradskog kazališta Zorin dom u pratnji Karlovačke građanske garde, Puhačkog orkestra grada Karlovca i Karlovačkih mažoretkinja. Svečanost otvorenja potom će uveličati talentirani mladi izvođač, nositelj titule najljepšeg glasa Hrvatske, Martin Kosovec.

Najstarija karlovačka manifestacija, Ivanjski krijes, ove se godine obilježava sadržajnije nego ikada, što i ne čudi budući da je  2023. proglašena nematerijalnim kulturnim dobrom, upisanim u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske.  Ivanjski krijes započinje već u 10 sati tematskom  turom „Ivanje i Ivančice“ kojoj se mogu pridružiti svi zainteresirani građani i gosti grada. Povijesti i tradicije ove manifestacije Karlovčanke i Karlovčani mogu se prisjetiti na izložbi fotografija Ivanjskog krijesa od 15 sati kod Jablanova na Gazi, a mladi naraštaji ponešto o njemu naučiti sudjelujući u likovnoj radionici u Skladišnoj ulici, GČ Gaza, na Izložbi dječjih likovnih radova na temu „Krijes u dječjim očima“ među kojima će najbolji biti nagrađeni, a potom i na glazbenoj radionici u organizaciji Glazbenog centra Buka. Nogometna utakmica na travnjaku NK Radnik Gaza između GČ Banija i GČ Gaza poslužit će kao sportsko zagrijavanje pred tradicionalno natjecanje u povlačenju konopa koje se kao i uvijek održava na Banijskom mostu od 20 sati. Snage će odmjeriti muške, ženske i dječje ekipe ovih gradskih četvrti. Na Gazi će nastupiti Sportsko rekreacijski i plesni klub CasaBlanka. Slavlje se nastavlja uz glazbene nastupe s obje strane Kupe – Strings bend svira na Baniji, a TS Boemi na Gazi. Novost je još jedan glazbeni punkt, naime, u Skladišnoj ulici od 21 sat nastupa bend Super junaci. Vrhunac večeri, paljenje Ivanjskoga krijesa, uveličat će i vatromet. Manifestacija ima i humanitarni karakter kroz humanitarnu prodaju udruga „Jak kao Jakov“ i „Rajska ptica“. One koji večer ipak radije provode uz film, Stari grad Dubovac poziva na susret u svome dvorištu, tamo se od 21:30 prikazuje film Hit Man, izvijestili su iz Grada Karlovca.

Zvjezdano ljeto će tijekom tri tjedna koliko traje ponuditi program s više od 150 događanja kulturnog, sportskog i zabavnog karaktera. Program je dostupan na službenim internetskim stranicama manifestacije zvjezdanoljeto.karlovac.hr.

Podsjećamo, prijavom putem linka bal.karlovac.hr već sada možete osigurati i svoje mjesto na rođendanskom balu.

Organizator Zvjezdanog ljeta je Grad Karlovac, a sponzori Karlovačko pivo, Karlovačka banka i AB Gradnja. Sva događanja Zvjezdanog ljeta besplatna su za posjetitelje.