U Ogulinu je održana 4. Kup Regata ‘Miljenka Finderlea – Sabljaci.

Kup regata za juniore održana je na regatnom polju ukupne duljine 2000 metara, a veslači kadeti natjecali su se na stazi dužine od 1000 metara na jezeru Sabljaci što upućuje na to da su regati prisustvovale najbolje veslačice i veslači svih dobnih kategorija. Prijavljeno je bilo više od 360 natjecatelja, a kad k tome pribrojimo još trenere i ostale pratitelje, nazočno je bilo oko 500 posjetitelja.

U pojedinim kategorijama veslača i veslačica kontinentalne regije održano je 35 utrka, a nastupilo je 15 klubova – Croatia, Mladost, Zagreb,Trešnjevka i Jarun, Iktus (Osijek), Glagoljaš (Omišalj), Istra (Pula), Jadran (Rijeka), Vukovar, Korana i Karlovac, Sabljaci (Ogulin), Arupinium (Rovinj) i Medulin.

Pulska Istra osvojila je prvo mjesto s 1238.9 bodova, druga je zagrebačka Trešnjevka sa 120.4 boda, a treći Zagreb s 117.8 bodova. Veslački klub Korana zauzeo deveto mjesto sa 47.2 boda. VK Karlovac je deseti sa 16.4 boda, a VK Sabljaci dvanaesti s 4 boda.

Medalje su dodijeljene svima u skupinama (zlato, srebro i bronca). Veslački klub Korana osvojio je  6 medalja (4 zlatne, 1 srebrna i 1 brončana).

Zlatne medalje za osvojena prva mjesta zaslužili su Leon Opačić i Šime Ravnjak u dvojcu za juniore B, Ema Hodak u skifu za juniorke B, Josip Jakšić u skifu za juniore A te Luka Hajdin i Josip Jakšić u dvojcu za seniore. 

Srebrnu medalju za zauzeto drugo mjesto u dvojcu za kadete A dobili su Maks Findrik i Jan Črne, a brončana medalja za treće mjesto u skifu za seniore pripala je Mauru Baueru. Nastupili su još David Mikašinović i Vito Brozović u dvojcu za juniore B (4. mjesto), Ema Vuković u skifu za juniorke B (4. mjesto) i Matija Car te Jan Latković u dvojcu za juniore A (6. mjesto).

Puno razloga za zadovoljstvo imaju moji veslači nakon ove regate. Tomu svjedoči čak šest medalja i ekipni plasman kluba gdje smo po bodovima daleko ispred šest klubova koju su ispod nas na tablici. Ako bih nekoga izdvojio, onda bih naglasio pobjedu Jakšića u skifu te Opačića i Ravnjaka u dvojcu. Ovo je dobra uvertira za nastavak natjecanja, posebice za našu klupsku regatu koja će se održati 13. srpnja. Ujedno mi je ovo bila generalka pred državno prvenstvo gdje sam riješio neke nedoumice koje sam imao oko nekih posada, kazao je trener Zlatko-Minja Katušin.