S početkom ljeta ne prestaju sportske obaveze osnovnoškolaca jer je Karlovačka športska zajednica i ove godine pokrenula projekt „Sportsko ljeto 2024.“ koji će trajati sve do 1. rujna. Karlovac je bogat sportskim klubovima, a mnogi od njih su uspješni na nacionalnoj razini. Ističe se Odbojkaški klub Kelteks čije seniorke igraju u najvišem hrvatskom rangu. Kroz ovaj projekt priključile su im se nove ženske snage koje su s nama podijelile prve dojmove.

– Ja mislim da je to super sport, da je super klub. Daje nam svakakve poklone. Motiviraju nas najbolje. Dolazimo na turnire i ohrabruju nas tako da navijači dolaze s nama, Tena Manjerović.

– Super su dojmovi. Idemo na turnire. Daju nam poklone. Najčešće igram odbojku, razgibavamo se i igramo, Dea Palajsa.

Osim što su mlade odbojkašice trenirale na parketu Osnovne škole Dubovac, svoja znanja i vještine pokazale su mlade rukometašice koje su se pridružile Rukometnom klubu Škola rukometa Karlovac. O ovom projektu imaju samo pozitivna mišljenja.

– Mislim da to pomaže da se djecu krenu baviti sportom. To je zabavno po ljeti jer treninzi nisu jako naporni nego je više zabave i učenja, Ena Babić.

Ena se rukometu priključila u 1. razredu osnovne škole, a isto je na temelju prezentacije sporta došla u redove karlovačke rukometne škole. Njena suigračica Eva Mlinarević mišljenja je da se danas sve manje djece bavi određenim sportom, a za sve je kriva tehnologija. Otkrila nam je što je rukomet njoj pozitivno donio u život.

– Evo, prijatelje, prijateljice, zabave i druženja.

Svi treninzi u sklopu projekta su besplatni neovisno o kojem se klubu ili sportu radi.

– Sigurno tu ima puno prednosti. Jedna od najvažnijih je da se djeca vrate u dvorane, da što manje koriste mobitele i da im pružimo priliku da vide u kojem sportu se mogu naći. Kod nas je takvo iskustvo da se pojavi po četvero – petero djece kroz takav jedan program i obično dvoje – troje njih ostane u rukometu. Možda u nekim sportovima više ili manje, ali mislim da djeca ostanu u sportu u svakom slučaju, Danijel Grbačić, trener u RK ŠR Karlovac.

Na ovakvim pokaznim treninzima uče se tek osnove svakog sporta, a kroz igru treneri pokušavaju motivirati djecu da zaista i ostanu u klubu. Sve termine i lokacije odrađivanja treninga možete potražiti na službenoj web stranici Karlovačke športske zajednice.